Velike transakcije na Cardanu porasle čak 50 puta u 2022. godini

0

Velika količina transakcija na Cardanu eksplodirala je 2022. godine, što sugerira da sada postoji institucionalna potražnja za blockchain mrežom.

Prema izvještaju platforme za analizu kriptovaluta, IntoTheBlock, broj velikih transakcija na Cardano blockchainu ove se godine povećao za više od 50 puta.

Veliki volumen transakcija (LTV) odnosi se na agregirani volumen iz transakcija denominiranih u Cardanovom izvornom ADA tokenu u vrijednosti od više od 100.000 USD. Od 1. siječnja 2022., LTV se povećao sa 1,35 milijardi ADA dnevno na 69 milijardi ADA (vrijednost 81,4 milijarde dolara).

Porast institucionalne potražnje

To je povećanje od 51 puta u otprilike tri mjeseca i označava jednu od najvećih razina obujma od sredine 2018., prema IntoTheBlocku. U tweetu od 29. ožujka, tvrtka je rekla da tako veliki volumen ukazuje na “poveću institucionalnu potražnju”.

Dok ostali pokazatelji, kao što su prosječna veličina transakcije i volatilnost ostaju relativno stagnirajući, prema analizi podataka platforme IntoTheBlock, ukupni broj adresa raste od početka 2022. Ova je godina tako započela s oko 3,4 milijuna adresa, što je sada naraslo na 5 milijuna.

Dok se trenutno na DeFi Llami pojavljuje samo sedam DApp-ova, suosnivač Charles Hoskinson rekao je da se očekuje još mnogo njih zbog hard forka koji se očekuje sredinom godine.

Ukupna zaključana vrijednost (TVL) trenutno iznosi 303 milijuna dolara prema DeFi aplikaciji za praćenje DeFiLlama, što je malo manje od 326 milijuna dolara svih vremena postavljenih 24. ožujka.

Hoskinson je u ponedjeljak održao zanimljiv govor na Binance Blockchain Weeku u Dubaiju, na kojem je govorio o potrebi za decentralizacijom i poteškoćama u koordinaciji iste. Rekao je da “ulazimo u novu eru” s Web3, ali problem je što “za razliku od Web2, nema lidera” koji bi donosio odluke važne za industriju.

“Ako smo uistinu decentralizirani, moramo se nekako udružiti i shvatiti ovo. Moramo napisati nekakav ustav za te stvari; moramo odlučiti što je Povelja o pravima za korištenje kriptovalute i blockchain tehnologije”, istaknuo je Hoskinson.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X