Veliki investitori akumuliraju Bitcoin

0

Novi podaci o sastavu Bitcoin holdera pokazuju da bogati ulagači ubrzano investiraju novac u digitalnu imovinu. To otkriva broj novčanika koji sadrže više od 1.000 Bitcoina koji u posljednjih nekoliko dana, tjedana i mjeseci sve više raste.

Brzi rast ovog pokazatelja simbolizira rastuću potražnju za „teškom imovinom“ u vrijeme rapidnog tiskanja novca iz “zraka”. Postoji velika vjerojatnost da će ovaj trend nastaviti jer oskudnost imovine postaje sve poželjnija. Što znači da ulagači cijene faktor oskudnosti kod imovine jer nemaju povjerenja u sustav koji može tiskati beskonačne količine neke imovine (fiat novca).

Bogati ulagači okreću se Bitcoinu

Cjenovno kretanje Bitcoina u posljednjih nekoliko mjeseci bilo je snažno i stabilno, s tim da je najveća kriptovaluta iskusila više produljenih konsolidacijskih razdoblja nakon kojih je uslijedio rast cijene.

Trenutno kretanje cijene veoma je slično kretanju zlata, jer ulagači tretiraju Bitcoin kao sigurnu investiciju. Izgleda da bogati ulagači sve više prepoznaju kako ograničena količina čini Bitcoin savršenom imovinom za posjedovanje u vrijeme prekomjernog tiskanja novca i inflacije. Njegova povezanost sa zlatom također ga je učinila atraktivnom imovinom jer mnogi traže “hedge” zbog ekonomske nesigurnosti u svijetu.

Prema nedavnim podacima analitičke platforme Glassnode, broj Bitcoin novčanika koji posjeduju više od 1.000 BTC-a u posljednje je vrijeme doživio nagli porast, pa ti podaci simboliziraju tendenciju bogatih ulagača koji trenutno ulažu u “safe-haven” imovinu.

Tvrtka koja analizira podatke s kripto tržišta, Unfolded, pisala je o tim podacima u nedavnom tweetu, rekavši:

“Bitcoin adrese sa saldima većim od 1000 BTC (~ 11 mil. USD) dosegle su rekordan broj, to je trend koji označava akumulaciju.”

Institucije i dalje shortaju BTC

Iako veliki investitori pojačano ulažu novac u Bitcoin, institucionalni ulagači na CME-u više shortaju Bitcoin nego ikad prije. Iz Unfolded-a su također pisali o tome u nedavnom postu, napominjući:

„ Izvješće o obvezama trgovaca (COT) iz kolovoza, CME burza, BTC. Otvorena kamata: 14.454 (rast od 10.4%). Pametni novac, neto shortovi na ATH-u. “Maloprodajni” novac neto long, također ATH. “

Ovo znači da se trenutno vodi velika bitka između institucionalnih i “običnih” investitora, a onaj tko prevlada, zaradit će velike svote.

Čini se da ovaj trend akumulacije potvrđuje da se Bitcoin prihvaća kao sigurno utočište, što pojačava njegove srednjoročne izglede s obzirom na globalnu ekonomsku situaciju.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X