Visa i MasterCard odustaju od kripto projekata

0

Usred tekućih problema u kripto industriji, Visa i MasterCard odlučili su odgoditi svoje planove za sklapanje novih kripto partnerstava s tvrtkama za digitalnu imovinu, izvijestio je Reuters.

Ova odluka donesena je nakon što su dvije velike kripto kompanije, FTX i BlockFi, podnijele zahtjev za stečaj, što je imalo vrlo negativan utjecaj na industriju.

“Nedavni neuspjesi kripto sektora važan su podsjetnik da je pred nama dug put prije nego što kripto postane dio glavnih plaćanja i financijskih usluga”, istaknuo je Visa glasnogovornik.

Kao rezultat ovih događaja, Visa i MasterCard odgodili su lansiranje određenih proizvoda i usluga povezanih s kriptovalutama dok se tržišni uvjeti i regulatorno okruženje u kojem se tržište trenutno nalazi ne poboljšaju.

Kartičarski divovi čekaju oporavak tržišta

Tvrtke koje se bave izdavanjem kreditnih kartica prije su na tržište kriptovaluta gledale kao na sljedeću veliku stvar u financijskom sektoru i u skladu s tim sklopile nekoliko partnerstava s kripto tvrtkama.

Voditelj proizvoda u Visi, Cuy Sheffield, kaže da je Reutersovo izvješće “netočno” i da Visa nastavlja surađivati ​​s kripto tvrtkama kako bi poboljšala fiat, kao i napredak na proizvodnom planu za izgradnju novih proizvoda koji mogu olakšati plaćanja stablecoinima na siguran, usklađen i prikladan način.

“Unatoč izazovima i nesigurnostima u kripto ekosustavu, naše stajalište da digitalne valute podržane fiatom, koje rade na javnim lancima blokova imaju potencijal igrati važnu ulogu u ekosustavu plaćanja, ostalo je nepromijenjeno”, napisao je u Sheffield u objavi na Twitteru.

Visa se prošle godine udružila s kripto burzom FTX, da bi ubrzo nakon toga prekinula suradnju. U međuvremenu, MasterCard je bio prva tvrtka koja je u suradnji s Nexom lansirala prvu platnu karticu s omogućenom kripto tehnologijom.

Prethodno su Visa i Mastercard bili partneri s burzom kriptovaluta Binance za izdavanje platnih kartica povezanih s kripto-fiatom. Od 2020. godine Binanceova debitna kartica za kriptovalutu Visa dostupna je stanovnicima Europskog gospodarskog prostora. Slično tome, Mastercard i Binance rekli su da će pokrenuti prepaid kripto-fiat debitnu karticu za brazilske korisnike koji prođu zahtjeve provjere poznavanja svog klijenta.

Burza je također postala upletena u regulatorne kontroverze posljednjih mjeseci. Dana 13. veljače, tvrtka za blockchain infrastrukturu Paxos objavila je da će prekinuti svoj odnos s Binanceom zbog izdavanja njegovog Binance USD (BUSD) stablecoina.

Binance je privremeno obustavio depozite i isplate u američkim dolarima preko kanala Udruženja za svjetske međubankarske financijske telekomunikacije (SWIFT), navodeći svog bankarskog partnera, Signature Bank, i njihovu odluku da smanje izloženost kriptovalutama.

Regulatorni okvir u Sjedinjenim Državama trenutno je vrlo nepredvidiv i pun neočekivanih događaja. Visa i MasterCard, tvrtke koje su nedavno bile vrlo nestrpljive i jedva dočekale kripto val, sada su u vrlo nepredvidivim vodama.

Fluktuacije na kripto tržištu nisu im ostavile drugog izbora nego da dignu sidro, uplove u “sigurniju luku” i dodatno preispitaju svoje strategije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X