VISA kupila CryptoPunks NFT u vrijednosti 150.000$

0

Gigant industrije kreditnih kartica, Visa, napravio je neočekivan korak te se uključio u NFT sektor. Visa je investirala u popularni CryptoPunks, kolekciju digitalnih umjetnina koja je bila pionir u NFT kulturi još od 2017. godine.

U najavi putem blog posta objavljenoj u ponedjeljak, Cuy Sheffield, šef kripto odjela u tvrtki Visa i samoproglašeni entuzijast NFT-a, iznio je svoja viđenja o vrijednosti kupovine NFT imovine u digitalnoj ekonomiji, ogromnom rastu tržišta u posljednjih nekoliko godina , kao i VISA-ni komercijalni poticaji u ovoj investiciji.

Sheffield je ustvrdio: “Da bismo pomogli našim klijentima i partnerima u sudjelovanju, potrebno nam je razumijevanje iz prve ruke o infrastrukturnim zahtjevima za globalni brand za kupnju, pohranu i korištenje NFT-ova.”

“Sposobnost praćenja i iskorištavanja digitalne imovine u više okruženja mogla bi značiti uzbudljive nove mogućnosti u prodaji karata, glazbe, umjetnosti i šire”, nastavio je.

Visa je kupila CryptoPunk 7610 – žensku figuru s mohawkom, klaunovim zelenim očima i ružem. Ona je izdana 23. lipnja 2017., a prvi put je prodana mjesec dana kasnije za bijednih 0,6 Ethera (tada 114 dolara).

Izvor: Larva Labs

Koristeći izvornu značajku blockchaina, može se vidjeti da je novo stečena imovina Vise kupljena u srijedu za 49,50 ETH, što je ekvivalentno 149.939 dolara.

Ovo značajno ulaganje u NFT nastavak je na VISA-inu aktivnost na tržištu kriptovaluta. Njene kriptocentrične kreditne i debitne kartice navodno su obradile impresivnih milijardu dolara u transakcijama tijekom prve polovice 2021.

NFT tržište svjedočilo je paraboličnom rastu tijekom 2020. godine, što je kulminiralo povijesnom prodajom Beepleovog umjetničkog djela “Everydays: The First 5000 Days”, koje je kupljeno za više od 69 milijuna dolara u aukcijskoj kući Christie’s.

Kako napredujemo kroz drugu polovicu 2021., čini se da opet proživljavamo procvat NFT sektora. Boksačka legenda teške kategorije Mike Tyson nedavno je objavio niz tokeniziranih kolekcionarskih predmeta na OpenSea platformi. Prema posljednjim podacima, platforma je u posljednjih 30 dana obradila više od 1,18 milijuna transakcija u vrijednosti od 1,06 milijardi dolara, što je porast za 12.000% u odnosu na prošlu godinu.

Sheffield je svoje komentare o CryptoPunku zaključio izjavom:

„Mi smo tvrtka prožeta poviješću trgovine i plaćanja, ali s pogledom na budućnost. S našom kupnjom CryptoPunka smo lagano kročili u NFT-ove. Ovo je tek početak našeg rada na tom prostoru.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X