Visa podupire CBDC (državne kriptovalute)!

0

Direktor Visinog kripto odjela naglasio je kako su CBDC (državne kriptovalute) najvažniji platni trend ovog desetljeća.

Visa je američka multinacionalna korporacija za financijske usluge sa sjedištem u Kaliforniji. Omogućuje elektronički prijenos sredstava diljem svijeta, najčešće putem kreditnih kartica s Visa oznakama, debitnih kartica i prepaid kartica. Cuy Sheffield, šef Visa odjela za kripto razvoj dao je jak vjetar u leđa razvoju kriptovaluta na državnoj razini. Napomenuo je kako su digitalne valute centralnih banaka ili skraćeno, CBDC, možda najvažniji platni trend u desetljeću koje slijedi.

Koji benefit donosi CBDC?

Cuy Sheffield, koji upravlja kripto projektima gigantske platne kompanije, tweetao je da kada vlade diljem svijeta usvoje CBDC, ta vrsta kriptovaluta imati znatne implikacije na privatnost, monetarni suverenitet, geopolitiku i financijsku uključenost, kao i globalno usvajanje kripto dolara i Bitcoina. Rekao je sljedeće:

“Čvrsto vjerujem da je digitalna valuta središnje banke (CBDC) jedan od najvažnijih trendova u budućnosti novca i plaćanja tijekom sljedećeg desetljeća. Bez obzira na nečije osobno stajalište je li dobro ili loše, stvarnost je da se globalni interes za to ne smanjuje. “

Izvor: Twitter

Sheffield je već neko vrijeme zagovornik CBDC -a. U svibnju je Sheffield rekao da središnje banke nisu zainteresirane za rješenja digitalnih valuta koje su fokusirane na potrošače. Visa se nije stidjela svog interesa za digitalne valute. Tvrtka je početkom ove godine podnijela prijavu za patent koji je direktno vezan na kriptovalute i blockchain.

Koja središnja banka je najbliže izdavanju svoje kriptovalute?

Središnje banke su eksperimentirale s idejom da same ponude digitalne valute. Banka Japana objavila je da će testirati izvodljivost digitalnog Jena kako bi vidjela može li pružiti univerzalni pristup i sigurnost onima koji žele koristiti virtualnu valutu. Japan je samo jedna od nekoliko zemalja koje istražuju mogućnosti državnih digitalnih valuta. Kina bi uskoro mogla lansirati digitalni Yuan, no još uvijek nije otkriven točan datum.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X