VISA testira Blockchain za platne transakcije

0

Visa je testirala prvu verziju svoje usluge plaćanja preko blockchaina, uslugu B2B Connect, namijenjenu za međunarodne transakcije između kompanija.

Visa planira koristiti platformu za direktne međunarodne transakcije između institucija, te bi tako izbjegli treću stranu koja je nužna za tradicionalne transakcije. Platforma se razvija u suradnji sa startupom Chain, a dizajnira se tako da bude izrazito sigurna ali transparentna.

Već surađuju s velikim igračima

Veliki igraći već surađuju s Visom na ovome projektu, a samo neki od njih su U.S. Commerce Bank, South Korea’s Bank, Union Bank of Philippines i United Overseas Bank iz Singapura.

Kevin Phalen, direktor rješenje VISA, je izjavio za CoinDesk da su banke testirale transakcije preko platforme. Ovo je tek prva faza projekta, te se planira druga faza u 2018-toj gdje će se projekt pokušati koristiti u komercijalne svrhe.

Ovaj tjedan smo tek napravili prvi korak prema komercijalnoj upotrebi B2B Connect platforme. Trenutno s odabranim bankama testiramo slanje transakcija, a dodatne banke, te neke kompanije će se uskoro uključiti. Kevin Phalen

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog BItcoin Portala i ne propustite niti jedan članak. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X