Više od 40 milijuna adresa drži Ethereum!

0

Tvrtka Glassnode koja se bavi analizom blockchain i kripto tržišta, na svome je Twitteru objavila zanimljivu vijest. Objava pokazuje da je broj Ethereum digitalnih novčanika koji drže barem neku količinu ETH već premašio brojku od 40 milijuna.

Porast broja korisnika se ne odražava na cijenu


Vrijedno je napomenuti da je ovaj broj Ethereum digitalnih novčanika više od 350 posto veći od broja novčanika tijekom vrhunca prethodnog bull runa. Tijekom tok razdoblja, u jednom je danu izrađeno više od 355.726 novčanika.

Datuma 15. siječnja 2018. godine, cijena Ethereuma dosegla je svoju najvišu razinu od 1.365 američkih dolara. Do toga je došlo nakon što su prosječni građani bili uvučeni u jedan od najvećih “retail” ekonomskih balona do danas. “Retail” ekonomski balon nije bio stvoren od strane institucija, te je po tome poseban.

Međutim, izgledno je da na kripto tržištu fundamenti trenutno nemaju veliku korelaciju s cijenom. Ethereum ima sve veći broj korisnika, a cijena stagnira na razini od oko 200 dolara. Vodeći altcoin niži je za više od 85 posto u odnosu na rekordnu razinu cijene. Ostaje za vidjeti hoće li ovaj altcoin oživjeti svoj sjaj dolaskom Ethereuma 2.0 koji je pretrpio brojne odgode uzrokovane razvojnim i upravnim problemima.

Je li “flippening” moguć?

Prema Glassnodeu, Bitcoin trenutno ima tri puta više adresa od Ethereuma.

Broj whaleova, vlasnika velikih količina BTC-a, neprestano dostiže nove razine, što podsjeća na prethodno razdoblje akumulacije iz 2016. godine. Isti obrazac rasta pokazuju i manji Bitcoin trgovci. To se dogodilo u periodu trećeg Bitcoin halvinga, koji je privukao ulagače zbog značajnog potencijala rasta najveće kriptovalute.

Međutim, Ethereum ima tendenciju nadmašiti Bitcoin kada su u pitanju aktivne kripto adrese. To bi se moglo pripisati izloženosti ERC20 verziji Tether stablecoina. Za prijenos USDT-a se trenutno koristi više od 20 posto transakcijskih naknada na Ethereum mreži.

Broj adresa koje drže Ethereum porastao je za deset puta od početka ove godine zbog eksplozivne potražnje za fiksnim stabilnim kriptovalutama.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X