Kupovina bitcoina

U ovom dijelu kupiti ćemo prve bitcoine. Ukoliko imate sredstva na svojem računu možete nastaviti ovaj dio. Ono što bi ste trebali vidjeti ukoliko imate neka sredstva je ovo (primjer za 100kn)

100kn

O bitcoin kupovini ovdje nećemo govoriti pa Vas zato upućujemo na ovu stranicu gdje možete saznati više o tom sustavu: Kako kupiti bitcoin

Kupnja Bitcoina

Prva i najvažnija stvar koju valja spomenuti je da ste vi na mjenjačnici sam svoj broker. Drugim riječima Vi postavljate cijenu i vi odlučujete dali ćete po određenoj cijeni kupiti. S tim na umu, valjda dobro proučiti trenutnu cijenu bitcoina. Za početnike i one koji se ne žele previše mučiti sa samom kupnjom, Bitkonan nudi opciju Trade BTC -> „MARKET“ gdje će mjenjačnica automatski kupiti bitcoin za Vas po najjeftinijoj trenutnoj cijeni. Pomoću opcije „LIMIT“ vi određujete i količinu i cijenu, te takvu ponudu plasirate na tržište koje možet vidjeti ispod (Buyers, Sellers). Također možete direktno kliknuti na neku od ponuda (Sellers) i kupiti baš po toj cijeni od tog ponuđača. Razlika je u tome što kada kupujete direktno na tržištu (Market), odmah dobivate bitcoine dok kod licitacije (Limit) vi čekate dali će netko prodati bitcoin po cijeni koju ste vi ponudili.

Koju ćete opciju odabrati prepušteno je u potpunosti Vama, samo budite oprezni da ne platite više od cijene na tržištu!

limitmarket

Ukoliko ste uspješno izvršili kupovinu, sada ste u posjedu određene količine bitcoina, čestitamo!

uspjesno

Sljedeći korak je prijenos kupljenih bitcoina na wallet koji smo otvorili u prvom koraku vodiča. Da bi to učinili koristit ćemo opciju Withdraw gdje ćemo specificirati gdje želimo poslati naša sredstva, ali o tome više u sljedećem koraku!

Ako ste spremni kupiti svoj prvi Bitcoin, pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako ga najjednostavnije i najbrže kupiti.

Prethodni korak Sljedeći korak