Volumen trgovanja kripto derivatima premašio 2 trilijuna dolara u Q1 2020!

0

Studija kripto analitičke tvrtke Token Insight pokazuje da je na tržištu kripto derivata došlo do znatnog porasta interesa u prvom kvartalu 2020. Najznačajniji pokazatelj je povećanje ukupnog volumena trgovanja kripto derivatima koji je u Q1 2020. premašio 2 trilijuna dolara, što je povećanje od 314% u odnosu na kvartalni prosjek za 2019. godinu.

Znatno povećanje dnevnog volumena trgovanja!

U izvješću se navodi da je prosječni dnevni volumen kod kripto derivata u odnosu na zadnji kvartal prošle godine, porastao više nego dvostruko. “Najplodniji” pojedinačni dan u prvom kvartalu 2020. godine zabilježio je ukupan volumen od 62,5 milijardi dolara. Nadalje, većinom kripto derivata trgovano je u Singapuru, a slijede ih Sjedinjene Države.

Izvor: TokenInsight

S povećanjem volumena derivata u Q1 2020, jasno je da su ulagači zainteresirani za nove mogućnosti trgovanja koje se javljaju.

Futures parovi (budućnosnice) za trgovanje

Prema istraživanju, Huobi je pretekao BitMEX kao vodeću kripto burzu za trgovanje derivatima. Samo Huobi je tijekom prvog kvartala 2020. godine zabilježio 438 milijardi USD u volumenu trgovanja kripto derivatima. Ostale poznate burze poput Binancea, također su zabilježile rekordno velik promet u Q1 2020.

Međutim, platforma Bakkt oko koje se stvorio veliki hype, zabilježila je samo 1,51 milijardi dolara u volumenu trgovanja kripto izvedenih derivata.

Ono što je zanimljivo je odvajanje kripto derivata od tradicionalnog kripto tržišta. Budući da se korelacija volumena trgovanja na tržištu i trgovanja budćnosnicama prepolovila tijekom prvog kvartala 2020. godine, kripto budućnosnice se sada odmiču od toga da su „samo“ dodatak tradicionalnom tržištu i postaju neovisno tržište.

Nadalje, analitičari TokenInsight-a zaključiti su da određeni parovi u trgovanju budućnosnicama djeluju kao tržišni pokazatelji. Znači, kretanje volumena derivata djeluje kao pokazatelj kretanja cijena kriptovaluta za određene parove. Kao rezultat, trgovci sada mogu gledati kretanje i broj pozicija na tržištu kripto derivata kao jedan od vodećih pokazatelja u određivanju kretanja cijene na kripto tržištu.

Kako izgleda budućnost za derivate kriptovaluta?

Budući da se trgovanje kripto budućnosnicama znatno povećalo u Q1 2020., perspektiva kripto derivata izgleda iznenađujuće dobro. Dok trgovanje budućnosnicama čini samo 20% promptnog trgovanja, analitičari predviđaju da će volumen budućnosnica u skorašnjem razdoblju biti više nego udvostručen.

Kako se tržište kripto derivata brzo razvija, otvara se mnogo novih mogućnosti zarade. Trgovci sve više prihvaćaju i trguju derivatima, te će se zbog toga mnoge burze usredotočiti na širenje svoje ponude.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X