Voyager odbio ponudu za akviziciju od strane Alamede

0

Centralizirani kripto zajmodavac Voyager Digital Holdings odbio je ponudu FTX-a i njegovog investicijskog ogranka Alameda Ventures za otkup njegove digitalne imovine na temelju toga što radnje “ne maksimiziraju vrijednost” i potencijalno “štete klijentima”.

U pismu odbijanja podnesenom sudu 24. srpnja u sklopu stečajnog postupka koji je u tijeku, Voyagerovi odvjetnici osudili su ponudu koju su FTX, FTX US i Alameda objavili 22. srpnja za otkup cjelokupne Voyagerove imovine i nepodmirenih zajmova – osim nepodmirenih posudba 3AC-u (koji je isto u stečaju).

U pismu se navodi da bi objavljivanje takvih ponuda moglo ugroziti bilo koje druge potencijalne poslove podrivanjem “koordiniranog, povjerljivog, konkurentnog postupka nadmetanja”, dodajući da je “AlamedaFTX prekršio mnoge obveze prema dužnicima i stečajnom sudu.”

Predstavnici Voyagera sugerirali su da je njihov vlastiti predloženi plan reorganizacije tvrtke bolji jer bi, kako kažu, odmah isporučio svu gotovinu njihovih kupaca i što je više moguće njihovih kriptovaluta.

Voyager je 5. srpnja podnio zahtjev za bankrot u New Yorku zbog nesolventnosti vrijedne više od milijardu dolara nakon što im je kripto hedge fond Three Arrows Capital (3AC) propustio platiti kredit od 650 milijuna dolara.

Dana 22. srpnja, tri tvrtke povezane s izvršnim direktorom FTX-a Samom Bankman-Friedom ponudile su Voyageru ugovor prema kojem bi Alameda preuzela svu imovinu Voyagera i koristila FTX ili FTX US za njihovu prodaju i raspodjelu proporcionalno korisnicima pogođenim bankrotom.

U priopćenju za medije, Bankman-Fried je rekao da je njegov prijedlog način da korisnici Voyagera povrate svoje gubitke:

“Voyagerovi klijenti nisu odabrali biti ulagači u firmu koja je u stečaju zbog neosiguranih potraživanja. Cilj našeg zajedničkog prijedloga je pomoći uspostaviti bolji način rješavanja insolventnog kripto poslovanja.”

Bankman-Fried je pojasnio razloge svoje tvrtke za prijedlog kupnje Voyagera na Twitteru. Izjavio je da su Voyagerovi klijenti “već prošli kroz dovoljno,” i da bi trebali moći zatražiti svoju imovinu ako je žele jer stečajni postupak “može trajati godinama”.

U nedjelju su Voyagerovi odvjetnici dali svoj odgovor na ponudu Alamede. Navedeno je šest načina na koje bi prijedlog mogao “naštetiti kupcima”, uključujući posljedice poreza na kapitalnu dobit, nepravedno ograničavanje vrijednosti svakog računa korisnika Voyagera na njihovu vrijednost od 5. srpnja i efektivnu eliminaciju VGX tokena, koji bi “uništio više od 100 milijuna dolara vrijednosti odmah.”

“Prijedlog AlamedaFTX nije ništa drugo nego likvidacija kripto imovine Voyagera na osnovi koja daje prednost AlamedaFTX-u. To je niska ponuda prikazana kao bijeli vitez.”

Pismo je također opovrgnulo nagađanja da AlamedaFTX ima veću šansu za pobjedu u ponudama za kupnju zbog stalnih odnosa između dviju tvrtki, navodeći: “Ništa nije dalje od istine kao što dokazuje ovaj odgovor.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X