Wall Street očekuje pad Bitcoina na 10 000 dolara

0

Nova anketa pokazuje da većina od gotovo 1000 anketiranih investitora očekuje da će cijena bitcoina pasti na 10 tisuća dolara.

Osnivač blockchain ekosustava Tron, Justin Sun, nagovijestio je da je najgore stanje s kojim se tržište moglo suočiti već prošlost. Međutim, nedavno izvješće Wall Streeta o očekivanjima cijena Bitcoina govori drugačije i predviđa dodatni pad.

Ulagači vjeruju da bi Bitcoin mogao pasti na 10 tisuća dolara. Najnovije istraživanje Bloomberg MLIV Pulse, provedeno od 5. do 8. srpnja, ispitalo je 950 ulagača koji su odgovorili kako vide kretanje cijene Bitcoina. S obzirom na rezultate istraživanja, koji su pokazali da bi Bitcoin mogao pasti na 10 tisuća dolara, Wall Street očekuje i predviđa dodatni pad najpopularnije kriptovalute.

Porast skepticizma među investitorima

Prema objavljenim rezultatima, tržište još nije dosegnulo dno, budući da 60% ispitanika vjeruje da će BTC pasti na razinu od 10 tisuća dolara. 28% ispitanika izrazilo je snažno uvjerenje da su kriptovalute budućnost financija, dok je 20% izjavilo da su bezvrijedne.

Uz to, 40% ispitanika također vjeruje da bi se Bitcoin mogao vratiti na 30.000 dolara. Anketa je pokazala da među ulagačima vlada snažan skepticizam.

Prema CoinGecko podacima, od 2021. godine do sada, izbrisano je 2 trilijuna dolara tržišne vrijednosti kriptovaluta. Nedavna financijska kriza i povećanje kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi kako bi se kontrolirala rastuća inflacija u SAD-u glavni su razlog za ulagače koji su pokrenuli “medvjeđi način razmišljanja” na tržištu.

Također je objavljeno da je Središnja banka na rubu najave još jednog povećanja stope od 75 baznih bodova, a očekuje se da će to imati negativne implikacije na rizičnu imovinu poput Bitcoina.

Razina povjerenja također je ostala niska otkako se ekosustav Terra urušio i gotovo sva digitalna imovina naglo pala. Prema izvješću, u usporedbi s institucionalnim ulagačima mali ulagači puno su oprezniji. Gotovo četvrtina njih je izjavila da je Bitcoin trenutačno bezvrijedan.

Scott Minerd, globalni glavni investicijski direktor u Guggenheim Partnersu, prethodno je predvidio da Bitcoin ima puno više prostora za pad. Prema njegovim riječima, 8000 dolara je krajnje dno za Bitcoin.

“Kada stalno padate ispod 30 tisuća dolara, 8 tisuća dolara je konačno dno. Stoga mislim da imamo puno više prostora za negativne strane. Ethereum i Bitcoin će preživjeti na kraju… Mislim da još nismo vidjeli dominantnog kripto igrača”, rekao je Scott Minerd.

Mike Novogratz, izvršni direktor Galaxy Digitala, koji je nekoć bio vrlo naklonjen Bitcoinu, također je priznao da bi imovina mogla doživjeti veliki pad u kratkom roku.

Bitcoin se u trenutku pisanja ovog članka trguje po cijeni od 19 759 USD.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X