Warren Buffett posjeduje Bitcoin!

0

Dogodio se niz zanimljivih događaja otkad se pojavila informacija da je osnivač TRON-a Justin Sun kupio pravo na ručak s predsjednikom i izvršnim direktorom Berkshire Hathawaya, Warrenom Buffettom. Taj ručak koštao ga je 4,57 milijuna dolara.

Prvo je ručak odgođen zbog lošeg zdravlja Justin Suna. Tada je, nakon što su se poslovnjaci upoznali, Buffett priznao da Sun nije učinio ništa da promijeni njegov stav o kriptovalutama. U stvari, možda ga je čak i pogoršao ako uzmemo u obzir Buffettovu novu objavu u kojoj je još jednom osudio Bitcoin kao beskoristan instrument. Također je izjavio da su njegovi stavovi o kripto tržištu suprotni onima kakve je prenio Sun, a potvrdila TRON fondacija. Buffett je rekao kako se ne osjeća bullish prema kripto industriji i kako nikada nije posjedovao nijedan bitcoin. Buffett je čak otišao toliko daleko da je sugerirao da će pokrenuti vlastitu kriptovalutu kako bi dokazao koliko je to jednostavno i bezvrijedno.

Sun je odgovorio na Buffettove tvrdnje na CNBC-u. Iskazao je poštovanje prema Buffettu i tvrdio da je ručak bio veliki uspjeh, ali nastojao je dokazati da Buffett posjeduje Bitcoin i TRON (TRX) te je priložio adrese Buffettovog novčanika kojima je istaknuo korist transparentnosti blockchaina.

Ovo su navodne adrese Warrena Buffetta:

BTC adresahttps://btc.com/3AsXDKX1etLgegepVeJbhj7WeZiypVMgdt

Tron adresahttps://tronscan.org/#/address/TFtQ66PeCKB29CKoLGyTYsh3k9oU6tuy7L

Buffett nije investitor u kriptovalute!

Magnat financija dugo se žestoko protivi Bitcoinu, jednom ga je prilikom nazvao “otrovom za štakore”.

Nakon ručka sa Sunom, Buffett je još jednom potvrdio svoje stajalište o Bitcoinu, da je beskoristan, objasnio je da kriptovalute; ne proizvode, ne reproduciraju i ne isporučuju ništa te da je jedina nada investitorima da će ih netko drugi otkupiti za više novca.

Čini se da je to suština zašto Buffett nije investitor u kriptovalute. Međutim, Sun u svom tweetu pokazuje veliku vrijednost Bitcoina spominjući kako je darovao Buffettu kriptovalute na svom Samsung Galaxy Fold-u. Također je izjavio da Bitcoin sada vrijedi 20 posto više nego kad ga je dao Buffettu.

Tradicionalni stil investiranja

Nije iznenađujuće što Buffett nije obožavatelj ove nove klase imovine jer ne odgovara mnogim tradicionalnim kalupima. Buffett ima 89 godina, a svoje je bogatstvo zaradio na tradicionalnom principu investiranja u “sigurne” instrumente. U stvari, njegova prva investicija u tehnologiju je Apple, tek 2016-te  godine, a na njoj sada ima jako visoke prinose. 

Kao što je promijenio svoje mišljenje o ulaganju u tehnologiju, nije nemoguće da će Buffett promijeniti mišljenje o kripto sektoru.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X