WEF smatra da će blockchain pomoći oporavku ekonomije

0

Svjetski ekonomski forum objavio je izvješće u kojem se osvrće na to kako se primjenom rješenja temeljenih na blockchainu mogu riješiti neučinkovitosti i propusti u supply chain industriji koja je posebno izložena zbog pandemije COVID-19.

Uz izvještaj, WEF (World Economic Forum) je objavio kako izdaju skup alata za implementaciju blockchaina namijenjen pomoći vladama i tvrtkama u prilagođavanju njihovih lanaca opskrbe trenutnom gospodarskom ozračju i ubrzanju ekonomskog oporavka nakon COVID-19 krize.

Svjetski ekonomski forum zagovara DLT za ponovno pokretanje gospodarstva!

Izvještaj, objavljen 28. travnja, tvrdi da je otpornost privatnih i javnih lanaca opskrbe testirana uslijed epidemije koronavirusa. Navode kako su lanci opskrbe farmaceutskim proizvodima, medicinskim potrepštinama i hranom među sektorima koji su najteže pogođeni.

Izvješće tvrdi da se učinkovitost lanaca opskrbe oslanja na transparentnost, zalažući se za usvajanje tehnologije distribuirane knjige (DLT) radi stvaranja „zajedničke istine“ među dionicima u lancu opskrbe.

Svjetski ekonomski forum je nevladina organizacija sa sjedištem u Švicarskoj koja je osnovana 1971. radi angažiranja lidera u poslovnom svijetu, akademika i političara o ključnim ekonomskim pitanjima koja se odnose na napredak globalne ekonomije.

WEF pokreće skup alata za implementaciju blockchain tehnologije

Kako bi pomogao poslovnim i vladinim subjektima u implementaciji rješenja opskrbnog lanca zasnovanog na blockchainu, WEF je također pokrenuo svoj “Redesigning Trust: Blockchain Deployment Toolkit” čiji je cilj omogućiti vlasnicima subjekata da maksimiziraju koristi i minimiziraju rizike povezane s tehnologijom DLT-a.

Ovaj “priručnik” je bio u izradi više od godinu dana i imao je doprinose više od 100 javnih i privatnih subjekata u preko 50 zemalja. Neki od subjekata uključujući Deloitte, Maersk, Svjetsku banku te ostale velike subjekte.

“Blockchain implementacija ključna je za oblikovanje rješenja koja djeluju za mnoštvo aktera u poslovnom svijetu, uključujući manje igrače koji inače ne bi imali pristup takvim resursima”, izjavila je Nadia Hewett, na WEF forumu u SAD-u.

DLT alat je testiran u različitim kontekstima, uključujući Saudi Aramco, Hitachi i brojna mala i srednja poduzeća.

Povećava se prihvaćanje blockchain rješenja u industriji opskrbnog lanca!

Sve veći broj velikih tvrtki i institucija posljednjih je mjeseci vodio ambiciozne programe implementacije blockchaina u svoje lance opskrbe.

“Vidimo ubrzanje digitalizacije u pomorskoj industriji Singapura, što je poboljšalo produktivnost i efikasnost sektora”, izjavio je Quah Ley Hoon, izvršni direktor Pomorske i lučke uprave Singapura.

Ujedinjeni Arapski Emirati također se približavaju roku za dovršavanje svoje strategije Blockchain Emirates 2021. To je inovativni program čiji je cilj migracija 50% vladinih transakcija na platforme temeljene na DLT-u.

Potrošačka potražnja također utječe na usvajanje blockchaina u lancima opskrbe

U razgovoru s Cointelegraphom, Rupert Colchester, iz IBM Australija i glavni čovjek za blockchain na Novom Zelandu, primijetio je da mnoga poduzeća implementiraju DLT rješenja u svojim lancima opskrbe kao odgovor na veću potražnju potrošača za transparentnošću.

Colchester kaže da potrošači zahtijevaju potpuno novu razinu transparentnosti, dodajući da potrošači dodatno nagrađuju lanac opskrbe kada su transparentnost i održivost prisutni.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X