Whaleovi i dalje kupuju Bitcoin pri cijeni od gotovo 50.000$

0

Bitcoin whaleovi kupuju velike količine najveće kriptovalute i pune svoje kripto novčanike jer prema njima, tržište daje naznake mogućeg oporavka u odnosu na raniju korekciju cijena.

Prema izvješću Independenta, novi podaci pokazuju da se Bitcoin whaleovi opskrbljuju velikim količinama, zbog čega analitičari nagađaju da je pred nama još jedan veliki rast cijena kriptovaluta. Whale investitori su oni koji u svojim kripto novčanicima drže vrijednost od najmanje 50 milijuna dolara. Oni su uvelike povećali svoje pozicije tijekom lipnja, srpnja i prve polovice kolovoza.

U izvješću se tvrdi da je posljednji put kada su whale ulagači imali sličnu aktivnost bilo uoči razdoblja kada je Bitcoin dosegao trenutni ATH od 64.000 dolara sredinom travnja. Ovo je razlog zbog kojeg su mnogi posumnjali da je na pomolu još jedan skok cijena. Cijena najveće kriptovalute uspjela je skočiti na oko 50.000 dolara nakon pada u svibnju, tijekom kojeg je cijena pala ispod 30 tisuća dolara. Nažalost, nije se tamo dugo zadržala.

Alexandra Clark, profesionalni trader za britansku tvrtku koja se bavi digitalnom imovinom, GlobalBlock, rekla je za Independent da Bitcoin gradi jak support prema Tehničkoj analizi:

“Jednostavni i eksponencijalni pokretni prosjeci Bitcoina daju snažne signale za kupnju … Ne samo to, već MicroStrategy nastavlja s rastom svog portfelja Bitcoina – ta bi podrška mogla stabilizirati korekciju i održati cijenu iznad 45.000 dolara.”

MicroStrategy je bio jedan od najpoznatijih i najintenzivnijih kupaca Bitcoina. Stekli su više od 100.000 Bitcoina u vrijednosti otprilike 3 milijarde dolara. Prema izvješću, tvrtka je tijekom ljeta kupila dodatnih 3.900 Bitcoina. Ovime je dodan doprinos whale ulagačima koji su između kraja lipnja i kolovoza akumulirali Bitcoin u vrijednosti otprilike 10 milijardi dolara.

Daniela Hathorn, tržišna analitičarka za DailyFX, rekla je da će Bitcoin nastaviti pokazivati ​​pozitivan trend cijena sve dok ostane iznad 200-dnevnog pomičnog prosjeka od 45.750 dolara. Rekla je da će ključni izazov za bullove biti taj “hoće li Bitcoin zadržati svoj zamah na putu do 55.000 dolara”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X