Whaleovi i institucije u fazi akumuliranja Bitcoina

0

Bitcoin adrese koje drže najmanje 1000 BTC-a, takozvani whaleovi, počeli su akumulirati sve više najveće kriptovalute tijekom nedavnog oporavka tržišta. Od 10. veljače, ukupna količina na ovim adresama iznosila je 8,096 milijuna Bitcoina u odnosu na 7,95 milijuna 24. siječnja, prema podacima stranice CoinMetrics.

Bitcoin whaleovi i institucionalna potražnja

Sentiment kupnje među najbogatijim kripto investitorima dobio je zamah tijekom oporavka Bitcoina u posljednja dva tjedna jer se najveća kriptovaluta vratila s najniže vrijednosti iz 2022. od 33.000 dolara 24. siječnja na oko 45.500 dolara 11. veljače.

Retail ulagači u Bitcoin, adrese koje drže manje od 1 BTC, takozvane “ribe”, također su se pridružile akumulaciji tijekom nedavnog skoka cijene Bitcoina. 

Još jednom u ovom ciklusu, ovaj skok cijene prilično dobro korelira i s retail investitorima i s whaleovima koji se bave kupnjom istovremeno tijekom duljeg vremenskog razdoblja, napisao je Nick, analitičar Ecoinometricsa, dodajući:

“Ne znam hoće li ovaj signal i dalje predvidjeti kontinuirani rast, ali za sada radi dobro.”

Izvješće koje je CoinShares objavio ovaj tjedan također je pokazalo porast priljeva preko kripto fondova prošli tjedan. Primjetno je da su se kapitalni priljevi u ove fondove učetverostručile na 85 milijardi dolara, uz 71 milijun dolara koji se prilijeva u investicijske proizvode usmjerene na Bitcoin, što sugerira da obnovljeni institucionalni interes također potiče oporavak cijena BTC-a.

“Tržište se tek zagrijava”

Nick je sugerirao da Bitcoin ima dovoljno prostora da poveća svoju vrijednost u narednim mjesecima, navodeći takozvanu “agregiranu ocjenu rizika”, izvedenu iz četiri parametra: rizik od preopterećenja tržišta, rizik situacije niske potražnje i visoke ponude, rizik vlasnika koji uzimaju profit i rizik povećanja pritiska prodaje.

Ishod je predstavljen u crvenoj i plavoj boji što ukazuje na vruće i hladno tržište. Što je tržište toplije, veći je prodajni pritisak.

“Trenutno se samo zagrijava”, rekao je analitičar Ecoinometrics, dodajući da “teoretski, ne postoji nikakva prepreka da cijena poraste mnogo više osim zbog nedostatka impulsa.”

Izvor: Whalemap

U međuvremenu, plan za praćenje podataka na lancu Whalemap predviđa 46.200 do 49.000 dolara kao “trenutni raspon resistance razine” Bitcoina, navodeći veću trgovinsku aktivnost unutar tog raspona cijena u prošlosti. Uz to, tvrtka je primijetila da raspon od 41.400 do 42.400 dolara sada djeluje kao support razina.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X