Whaleovi kupuju, a Bitcoin rezerve su sve manje

0

Bitcoin se agresivno otkupljuje po cijenama blizu 30.000 dolara, kupci počinju upijati likvidnost od kratkoročnih prodavača.

Podaci iz kripto analitičke kompanije CryptoQuant pokazuju da su od kraja prosinca kripto burze počele ponovno gubiti svoje Bitcoin rezerve.

Bitcoin izrazito atraktivan na sadašnjim cjenovnim razinama

Nakon razdoblja u kojem su trgovci slali svoj Bitcoin na burze, vjerojatno radi prodaje ili da bi ga imali spremno u slučaju daljnje korekcije, burze sada bilježe veće ukupne odljeve nego priljeve. Između 7. i 28. prosinca 2021. rezerve Bitcoina s 21 najveće kripto burze koje prati CryptoQuant porasle su s 2,396 milijuna na 2,428 milijuna BTC-a.

Nakon toga, nastavio se dugoročni trend pada rezervi, a od ponedjeljka je zbroj Bitcoina na burzama iznosio 2,366 milijuna. Unatoč trenutnim cjenovnim kretnjama koje su na najnižim razinama u zadnjih šest mjeseci. U međuvremenu, stariji whaleovi, unatoč tome što su posljednjih godina pokazali određeno nestrpljenje, i dalje su skloni potaknuti preokret trenda cijena, smatra izvršni direktor CryptoQuanta Ki Young Ju.

“Čini se da su prodavali BTC novim igračima na vrhu ili kupovali od njih na dnu”, rekao je u nizu tweetova o toj temi, ističući da su institucije vjerojatno glavni kupci od 2020. godine.

Whaleovi se krcaju Bitcoinom

Iako je to već skoro pa opće znanje, trend Bitcoin rezervi na kripto burzama poklapa se s opipljivom potražnjom velikih ulagača (pojedinih whaleova i institucija). Kao što je navedeno na Twitter računu CC15Capital ovog tjedna, dolazak na cijenu od 33.000 dolara bio je popraćen višemilijunskim kupovinama BTC-a posebno iz jednog novčanika.

Od kolovoza, adresa je prikupio preko milijardu dolara vrijednosti Bitcoina, a do tada mu je bilanca bila na nuli.

Ovaj fenomen nadalje dolazi usred čvrste odluke dugoročnih hodlera da ne prodaju. Coini koji nisu bili transferirani godinu dana ili više sada čine 60% ukupne ponude Bitcoina. U međuvremenu, akumulacija whaleova bila je očita nakon pada s ATH-a od 69.000 dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X