Za 4,5 milijuna dolara kupio CryptoPunks Ethereum NFT

0

Ovo je četvrta najveća CryptoPunks prodaja mjerena u ETH i iznenađujući porast u vrijeme pada prodaje NFT-a.

Sveukupna prodaja NFT-a mogla bi značajno pasti u odnosu na 2021. godinu, ali kolekcionari koriste trenutno medvjeđe tržište i pad cijene ETH kako bi dobili relativno dobre ponude za digitalna umjetnička djela.

Šokantan porast u vrijeme pada NFT-ova

CryptoPunks NFT #2924 prodan je za gotovo 4,5 milijuna dolara, što je najveća pojedinačna prodaja NFT-a u posljednje vrijeme. Mjereno u ETH, prodajna cijena od 3300 ETH četvrta je najveća cijena za CryptoPunks svih vremena, iako je puno niže na listi kada se mjeri u američkim dolarima u vrijeme prodaje.

CryptoPunk #2924 prodao je poznati NFT kolekcionar pod pseudonimom seedphrase, iako kupac još uvijek nije poznat. Ovaj CryptoPunks NFT posljednji je put prodan u studenom 2020. godine za 150 ETH, što je u to vrijeme iznosilo “samo” 71 400 USD.

To je jedan od samo 24 majmuna u cijeloj CryptoPunks kolekciji koja obuhvaća 10.000 jedinstvenih NFT profilnih slika i smatra se 38. “najrjeđim” NFT-om u projektu Rarity Toolsa na temelju njegovih karakteristika.

Iako je prodaja NFT-a značajno u padu, kolekcionari koriste medvjeđe tržište i nisku cijenu ETH-a kako bi dobili relativno dobre ponude za željenu digitalnu umjetnost.

CryptoPunks je jedan od najvrjednijih i najutjecajnijih NFT brendova koji je utjecao na hitove kao što su Bored Ape Yacht Club i Doodles, a prodaja CryptoPunksa do danas je donijela gotovo 2,4 milijarde dolara u sekundarnom volumenu trgovanja.

Projekt je pokrenuo Larva Labs 2017. koji je u ožujku ove godine prodao IP prava tvrtki Yuga Labs, tvorcu Bored Apesa. Yuga Labs je od tada otvorio prava na komercijalizaciju svim vlasnicima, dopuštajući im da koriste svoje Punks slike za izvedenu umjetnost i druge umjetničke projekte.

Rekord u prodaji CryptoPunksa svih vremena postavljen je još u veljači kada je Deepak Thapliyal, izvršni direktor Chain startupa za blockchain infrastrukturu u oblaku, kupio Punk #5822 za 8000 ETH, što je tada imalo vrijednost od gotovo 24 milijuna dolara.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X