Zakonski okvir za izdavanje Bitcoin obveznica u pripremi

0

Vlada El Salvadora, na čelu s predsjednikom Nayibom Bukeleom, krenula je naprijed s planovima za izdavanje Bitcoin obveznica pripremajući 20 zakona koji su osmišljeni kako bi im pružili pravni okvir.

Alejandro Zelaya, šef riznice, rekao je u utorak salvadorskim medijima El Mundo da će nacrti zakona pokrivati ​​propise o izdavanju vrijednosnih papira u obliku kriptovalute kako bi se osigurala održivost Bitcoin obveznica koje su predložene u studenom 2021.

“[Ovo je] kako bi se osigurala pravna struktura i pravna sigurnost svima koji kupuju Bitcoin obveznicu.”

Međutim, nije predložio vremenski okvir za dostavljanje zakona zastupnicima kongresa.

Za što će se koristiti Bitcoin obveznice?

Milijardu dolara traženih izdavanjem obveznica koristit će se za financiranje inicijative Bitcoin City, za koju je predsjednik Bukele obećao da će osigurati “digitalno i tehnološko obrazovanje, geotermalnu energiju za cijeli grad, te učinkovit i održiv javni prijevoz”.

Jedna od značajki Bitcoin Cityja je operacija Bitcoin mininga koja iskorištava geotermalnu snagu koju generira vulkan za napajanje mining postrojenja. Zbog toga su obveznice nazvane “Vulkanske obveznice“. 

Sredstva iz emisije obveznica također bi se mogla iskoristiti za isplatu euroobveznica od 800 milijuna dolara, koje će dospjeti u siječnju 2023. Zelaya je za El Mundo rekao da će zemlja morati pronaći investitore koji će im pomoći u ispunjavanju svoje obveze otplate euroobveznica.

“Možemo jednostavno izvršiti plaćanja bez stvaranja još jedne euroobveznice na tradicionalnom tržištu, a možemo pronaći obveznicu koja je denominirana u dolarima i prima plaćanje u Bitcoinima.”

Euroobveznica je dužnički alat za zemlje za prikupljanje sredstava u denominaciji koja nije njihova vlastita valuta. Zelaya je također naznačio da postoji značajan interes ulagača za Bitcoin obveznicu, jer nudi izloženost BTC-u i 10-godišnje dospijeće sa 6,5% kamata.

Izdavanje Bitcoin obveznica, međutim, ne bi spriječilo srednjoameričku naciju da sudjeluje u tradicionalnom financijskom sektoru. Zelaya je rekao: “Nećemo napustiti tradicionalno tržište.”

Značajni partneri El Salvadora u stvaranju Vulkanskih obveznica uključuju blockchain kompanije Blockstream i iFinex. Upravo je iFinex usko povezan sa stablecoinom Tether. Očekuje se da će obveznice biti izdane na Blockstreamovom Liquid Networku i obrađene od strane iFinexa.

Bukele je u nedjelju objavio svoja predviđanja za 2022., rekavši da će se “Bitcoin City početi graditi” i “Vulkanske obveznice će biti rasprodane”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X