Zašto bi “stablecoinovi” mogli promijeniti tržište?

0

Suosnivač australske kripto mjenjačnice CoinJar izjavio je da će stablecoinovi promijeniti industriju i da su potencijalni primjeri korištenja veći nego što javnost shvaća, izvještava The Australian Financial Review.

Stablecoinovi su kriptovalute stvorene za borbu protiv volatilnosti tržišta stvaranjem tokena koji se može pretvoriti u druge tokene, ali s fiksnom stopom. Najpopularniji je Tether, deseta najveća kriptovaluta u svijetu po tržišnom volumenu, prema CoinMarketcap-u. Međutim, Tether je imao svojih problema u vezi transparentnosti i manipulacijama. Ostali stablecoinovi koji su se pojavili kao zamjena Tethera uključuju Gemini USD, u vlasništvu Winklevoss twins-a, Paxos Standard te True USD.

Asher Tan, koji indirektno upravlja CoinJarr-om iz Melbournea, izjavio je da će upravo “stabilne kriptovalute” korisnicima pomoći prenijeti novac unutar kripto ekosustava po stabilnoj stopi, dodajući kako uz to postoji čitav niz primjena ili upotrebe stablecoin-a.

Australski poduzetnik tvrdi da upravo ideja stablecoinova privlači maloprodajne i institucionalne investitore sada, iako postoje već neko vrijeme na tržištu.

“In London, I see a lot of finance people getting into it. People with 10, 20 years of forex experience are trying their hand at it. It’s drawing a lot of people from traditional financial circles, just because it’s interesting, it’s intriguing, there’s a lot of upside to it.” Asher Tan

CoinJar će također razmotriti mogućnost dodavanja nekoliko stabilnih valuta, iako na tržištu postoji niz “igrača” s vlastitim stablecoin-om, izabrat će najbolje, navodi Tan. Dodao je kako u Australiji postoji nekoliko stablecoinova. Smatra kako bi svaki stablecoin bio sretan da se nađe na CoinJar-u te pruži bolji korisnički doživljaj za korisnike mjenjačnice.

Za mnoge investitore koji su zainteresirani za stablecoinove, mamac je mogućnost sudjelovanja na kripto tržištu bez izloženosti ekstremnoj volatilnosti koja dolazi s njom. Za ostatak investitora zainteresiranost proizlazi iz želje da se kriptovalute koriste kao medij razmjene, a ne samo kao predmet špekulacije.

Tan vjeruje da iako bitcoin većina koristi za špekuliranje, pozamašan broj sudionika na kripto tržištu ga koristi kao medij razmjene i sredstvo pohrane vrijednosti. Percepcija oko bitcoina se i dalje mijenja te će daljnja događanja na tržištu potvrditi njegov stvarni status.

CoinJar se planira proširiti u Europu jer smatraju da je Europa reguliraniji i zanimljiviji dio kripto sfere, u usporedbi s Azijom gdje postoji “fragmentacija” različitih regulatora.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

David Orešković

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X