Zašto je nestao prodajni pritisak za Bitcoin?

0

Cijena Bitcoina trenutno se vrti oko razine od 40.000 dolara nakon što je splasnula zabrinutost zbog kineske zabrane kriptovaluta te američkog prijedloga za porez na kripto. Najveća kriptovaluta dosegla je najvišu lokalnu razinu od 40.855 američkih dolara prije nego što je pala u vrijednosti zbog investitora koji su uzimali profit. 

U međuvremenu, analitičari kao što su Cheds i Korous AK očekuju da će Bitcoin u kratkom roku doseći 42.000 dolara, ali savjetuju oprez u pogledu produljenih uzlaznih pozicija osim ako spot tržište ne potvrdi jasan bullish proboj (zadržavanje iznad 42.000 dolara).

Izvor: Twitter

Cheds je posebno pokazao bullish uvjerenje ako Bitcoin povrati svoj 200-dnevni SMA, koji je trenutno oko 40.600 dolara. Ovo je povijesno služilo kao snažna najniža cijena protiv dugoročnih bearish trendova. Dodatna podrška za bullish sentiment Bitcoina došla je iz on-chain podataka. Najmanje tri bitne metrike pokazale su da je Bitcoin dosegao dno nakon pada 19. svibnja na 30.000 dolara.

Depoziti Bitcoina na kripto burzama opadaju

Blockchain analitička kompanija Glassnode otkrila je 26. svibnja da je ukupan broj kripto adresa koje Bitcoin šalju na kripto burze značajno pao u ovom tjednu. Mjerna vrijednost, nazvana “Broj adresa koje uplaćuju na burzu”, ilustrira broj jedinstvenih adresa koje se pojavljuju kao pošiljatelj u transakciji koja šalje sredstva na burze. Jednostavno rečeno, ona trenutno pokazuje pad broja novih trgovaca Bitcoinima koji bi htjeli prenijeti sredstva na burze kako bi ga prodali ili zamijenili za drugu imovinu.

Novi trgovci / investitori skloniji su emocionalnije reagirati na volatilne promjene cijena kripto-tržišta. No, s ovom metrikom Glassnode signalizira pad trenda potencijalnog prodajnog pritiska.

NVT doseže klasični bullish preokret

U međuvremenu, sedmodnevni prosječni “izlaz”na Bitcoinovom NVT-u (network value-to-transaction) pao je na najnižu razinu u zadnjih 14 mjeseci, pokazuju podaci Glassnodea.

Izvor: GlassNode

Cijena Bitcoina je burno reagirala kad je NVT signal dodirnuo 500 na satnom grafu, kao što prikazuje gornji grafikon. Na temelju sentimenta, metrika sada sugerira oštar bullish preokret na tržištu Bitcoina.

Rast akumulacijskih adresa

Treća metrika pokazuje da je najnoviji pad cijene Bitcoina učinio vrlo malo u poljuljanju dugoročnog bullish raspoloženja investitora. “Broj akumulacijskih adresa” zabilježio je rekordno visoku razinu upravo kad je Bitcoin 19. svibnja dosegao 30.000 USD, čime je ukupan broj adresa za akumulaciju prešao 545.000.

Izvor: GlassNode

Glassnode definira adrese za akumulaciju kao one koje imaju najmanje dvije dolazne Bitcoin transakcije te nikada nisu potrošile sredstva. Ove adrese se smatraju dugoročnim.

Nagli porast adresa za akumulaciju tijekom pada cijene Bitcoina koji je likvidirao milijarde u leverage pozicijama pokazuje da su bullovi dugoročnim planom apsorbirali prodajni pritisak. To označava još jedan znak bearish iscrpljenosti dok se Bitcoin pokušava vratiti iznad razine od 42.000 dolara te tamo stvoriti novu support razinu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X