Objasni zašto si kupio Bitcoin ili će ti banka zatvoriti račun

1
Američka PNC banka, navodno ne želi imati nikakve veze s Bitcoinom, ali to je ne sprječava da prijeti zatvaranjem računa u banci za klijente koji se ne žele izjasniti zašto su kupili Bitcoine.
Tako je barem ako vjerujemo priči koja kruži društvenim mrežama, a privukla je puno pozornosti od strane kripto zajednice.
U četvrtak je na redditu korisnika u/EliTookhey objavio post u kojemu navodi kako ga je banka kontaktirala sa zahtjevom da im objasni zašto je kupovao Bitcoine na mjenjačnicama Coinbase i Xapo.
“Korisnik sam PNC banke već više od 15 godina i danas sam dobio poziv od njih da potvrdim neuobičajene aktivnosti na svom računu. Pitali su me da potvrdim da sam napravio par transakcija nakon čega je uslijedilo pitanje s kojom svrhom sam kupovao Bitcoine”.
Korisnik je odbio odgovoriti na pitanje u koju svrhu je kupio Bitcoine, te mu je banka zaprijetila zatvaranjem bankovnog računa.
“Rekao sam mu da neću odgovoriti, a on me je zatim pitao što ću napraviti s tim Bitcoinima.
Nakon što mu je korisnik ponovno odbio odgovoriti na pitanje, zaposlenik banke ga je informirao da će mu ugasiti bankovni račun ako ne dobiju zadovoljavajući odgovor.
Ovakav pristup banke prema kripto valutama nije neuobičajen i ne događa se samo u Americi već su prijetnje zatvaranjem računa prisutne i u Europi sa UK bankom Barclays.
Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

1 Comment

  1. Zato ti nitko ne može zatvoriti cold wallet 🙂

    Banke će se prije ili kasnije morati pomiriti sa činjenicom da gube monopol na novčane transakcije i morati će se prilagoditi. Neće propasti, ali puno toga će se uskoro promijeniti i čak će i banke morati početi koristiti kriptovalute. Između ostalog, čak će i budala shvatiti da je u 21. stoljeću nedopustivo da transakcija traje 2-5 radnih dana, kao što je to često slučaj u poslovanju sa inozemstvom.

Leave A Reply

X