Zašto skoro nitko trenutno ne prodaje Bitcoin?

0

Rezerve za trgovanje Bitcoinom kontinuirano padaju, a analitičari ističu trend nedostatka prodavača. Od pada cijena u ožujku, rezerve na kripto burzama pale su s 2.950.000 BTC na 2.700.000 BTC.

U roku od samo sedam mjeseci, pad rezervi za 250.000 BTC znači pad od 2,85 milijardi dolara. Iza ovog trenda mogla bi se nalaziti dva glavna čimbenika: pad broja prodavača i smanjeno povjerenje prema centraliziranim burzama.

Pada li broj prodavača Bitcoina zbog faze akumulacije?

Analitičari uglavnom pripisuju kontinuirani pad rezervi Bitcoina ukupnom nedostatku prodavača na tržištu. Kako se mali prodavači suzdržavaju od prodaje BTC-a po trenutnim cijenama, institucije također akumuliraju BTC. Istodobni pad pritiska prodaje i porast potražnje kupaca bullish je trend za Bitcoin.

Pseudonimni trgovac poznat kao “Oddgems” rekao je da podaci pokazuju da se Bitcoin vjerojatno premješta s burzi u kripto novčanike HODLera. Ako je tako, to ukazuje da ulagači premještaju svoja sredstva jer gledaju na njega kao na long-term ulaganje. Trgovac je rekao:

“Sve više i više Bitcoina izlazi s burzi i najvjerojatnije se prebacuje u kripto novčanike koji nisu “skrbnički”. To sugerira malo nižu likvidnost i niži prodajni pritisak u budućnosti. “

Michael van de Poppe, stalni trgovac na Amsterdamskoj burzi, potvrdio je ovaj stav. Naglasio je da BTC odljevi s burzi rastu kako se novčane rezerve institucija ulijevaju u Bitcoin. Primijetio je:

“Da budem iskren, sve više i više Bitcoina odlazi s kripto burzi prema cold storage-u. Velike kompanije koje su izlistane na burzi raspoređuju novčane rezerve u Bitcoin. Ovo je nevjerojatno bullish znak za BTC. “

Dan Tapiero, suosnivač 10T Holdings, slično je rekao da su “nestašice Bitcoina” moguće zbog sve većeg institucionalnog interesa.

Ostale metrike tržišta ukazuju na veću aktivnost HODLera

Prema Glassnodeu, velik dio zalihe Bitcoina pohranjen je na “adresama za akumulaciju“. Ove adrese predstavljaju korisnike koji nikada nisu premjestili Bitcoin iz svojih novčanika te ga vjerojatno pohranjuju dugoročno. Kada je aktivnost “HODLinga” visoka, što se odnosi na zadržavanje Bitcoina dulje vrijeme, to obično ukazuje na početak faze akumulacije. U Glassnode-u su izjavili:

“Akumulacija Bitcoina već je mjesecima u stalnom trendu rasta. Trenutno se na adresama za akumulaciju nalazi 2,6 milijuna BTC (14% ukupne količine). Adrese za akumulaciju definirane su kao adrese koje imaju najmanje 2 dolazne transakcije i nikada nisu potrošile Bitcoin.”

Izvor: Glassnode

Pozitivne temeljne metrike nadopunjuju povoljnu tehničku strukturu Bitcoina. Unatoč raznim događajima koji su mogli povećati prodajni pritisak, Bitcoin je ostao iznad 11.400 dolara. Početkom listopada mnogi tehnički analitičari odredili su raspon od 11.100-11.300 dolara kao kritični raspon kratkoročnog resistance. Bitcoin je trenutno relativno stabilan iznad spomenutog raspona, što je tehnički pozitivan znak za potencijalni rast.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X