Zašto su analitičari toliko bullish na Bitcoin?

0

Unatoč trenutnoj borbi između Bitcoin bullova i bearova oko cijene od 50.000 američkih dolara te korekciji cijene u protekla 24 sata, mnoštvo kripto analitičara i komentatora dalo je svoje mišljenje o budućnosti Bitcoina.

Dana 4. ožujka, viši strateški analitičar Bloomberga Mike McGlone ukazao je na povijesne podatke koji sugeriraju da je Bitcoin na putu do 100.000 američkih dolara.

Izvor: Twitter

McGloneova logika vrti se oko sve većeg “popusta” na dionice u Grayscale Bitcoin Trustu koji je na istoj razini kao i tijekom prošlogodišnjeg kolapsa cijene. Popust se odnosi na razdoblje kada dionice u Grayscale Bitcoin Trustu trguju pri manjoj vrijednosti od one na spot tržištu.

Korisnik Twittera “Lee Hendricks” nije bio uvjeren u ovo, sugerirajući da bi katalizator popusta u Grayscaleu mogao biti rezultat pritiska nadolazećih ETF-ova i drugih kripto fondova. 

Bloombergov strateg nije jedini stručnjak s velikim očekivanjima od Bitcoina, a kripto influencer i YouTuber Lark Davis izjavio je 4. ožujka da “smo tek prošli prvi glavni cjenovni val“, s očekuju nas još dva, veća vala.

Izvor: Twitter

Tehnički analitičar Kaleo objavio je 2. ožujka grafikon koji predviđa da će Bitcoin doseći 100.000 dolara početkom travnja ove godine, što je poprilično optimistično ako pitate nas.

Ovo je nastavak na njegovom graf “Bitcoin Halving Reward Era Price” od prije dvije godine koji predviđa da će cijena doseći 200.000 dolara oko sredine 2021. godine. Prije dva tjedna objavio je tweet da još uvijek vjeruje u to:

“To je daleko najtočnije, dugoročno predviđanje putem grafa koje sam ikad vidio za Bitcoin… BTC će u ovom ciklusu doseći 200.000 USD +.”

Još jedan analitičar koji se na Twitteru zove MasterChangz, rekao je za svojih 10.000 pratitelja kako vjeruje da će Bitcoin doseći granicu od 200.000 dolara čak i prije sredine 2021. godine, potencijalno početkom travnja. Sljedeći je rast, rekao je, na 77.000 dolara tijekom sljedeća dva tjedna.

Druga su predviđanja još hrabrija, a predsjednik uprave Krakena Jesse Powell izjavio je da bi kriptovaluta mogla doseći milijun dolara ili čak “beskonačnost” u televizijskom intervjuu za Bloomberg 4. ožujka, dodajući da će na kraju postati svjetska valuta. Moramo primijetiti da je ovo jako čudno predviđanje.

“Možemo samo nagađati, ali kad to mjerite u dolarima, morate misliti da će to ići u beskonačnost”, rekao je. “Vjerujemo da će to ići sve do Mjeseca, Marsa i na kraju će biti svjetska valuta.”

Čak i prijašnji Bitcoin skeptici postaju kripto entuzijasti, na primjer, izvršni direktor investicijske tvrtke Sanders Morris, Harris George Ball, priznao je za Yahoo Finance 4. ožujka da vjeruje da su kriptovalute sada “atraktivne” kao “mali dio” bilo kojeg portfelja.

Unatoč ovom valu optimizma, povijest također sugerira da bi ožujak mogao biti “crveni” mjesec, a cijena Bitcoina pala je tijekom ovog mjeseca u šest od posljednjih devet godina u prosjeku za 5,8%. Najnoviji od njih dogodio se prošle godine na crni četvrtak kada je cijena pala za 50%. Međutim, drugi najveći mjesečni rast u povijesti Bitcoina dogodio se također u ožujku 2013. godine, kada je cijena porasla za 179%. Iako smatramo da su neki od ovih analitičara pretjerano bullish, treba naglasiti kako je važno obratiti pozornost na poteze američke centralne banke (FED) jer izgleda da su tržišta dionica i kriptovaluta iznimno osjetljive na njihovu politiku. 

Ovo nije financijski savjet, predstavljaju viđenje trenutne situacije na tržištu. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka.

Trenutni stavovi analitičara su bullish ili super bullish, po njima ne postoji bearish scenarij, a po vama? 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X