Zbog glasina o MetaMask airdropu se znatno povećao volumen platforme

0

Veliki Airdropovi postali su nova norma u kripto sektoru, a sve veći broj analitičara vjeruje da ih možemo očekivati još. U rujnu je dYdX distribuirao masivni airdrop ranim korisnicima, a prošlog tjedna Ethereum Name Service je korisnicima platforme dao otprilike 17.000 do 30.000 dolara u ENS tokenima.

Napor investitora da se uključe u protokole i kvalificiraju za moguće airdropove tokena doveo je do porasta aktivnosti na Polygonu, popularnoj platformi drugog sloja te na MetaMasku. Od prošlog tjedna kruže glasine da bi MetaMask mogao izdati vlastiti token, a to se očituje u povećanom angažmanu na MetaMask Swapu.

Prema podacima iz Delphi Digitala, aktivnost putem MetaMask Swap-a “doživjela je ogroman porast upotrebe posljednjih dana” jer glasine o mogućem airdrop širi niz Crypto Twitter influencera.

Kao što je prikazano na gornjem grafikonu, količina Ether transakcija putem MetaMask Swapa doživjela je značajan porast od kraja listopada, a dnevni broj aktivnih korisnika MetaMask Swapa na Polygonu porastao je s 2000 6. studenog na 9000 u 12. studenog.

Kao rezultat povećanog volumena i naknade od 0,875% koju MetaMask uzima od svake zamjene, protokol je prikupio 200 milijuna dolara prihoda u 2021. Ova brojka je impresivna, posebno u usporedbi s konkurentima poput SushiSwapa, koji je zaradio 70 milijuna dolara tei Curvea, koji je uprihodio 12 milijuna dolara.

Visoke Ethereum naknade tjeraju lovce na airdrop ka Polygon protokolu

Visoke naknade na Ethereum mreži koje traju već mjesecima jedan so od razloga povećanog broja korisnika na Polygonu. Dokazi o porastu aktivnosti na Poligonu mogu se pronaći i kada se pogleda prosječna cijena naknade za transakcije na mreži, koja je u porastu od sredine listopada kada je mreža zabilježila značajan porast prosječnog troška transakcije.

Prema podacima DappRadara, 30-dnevni prosječni broj transakcija na MetaMask Swapu porastao je za 13,95%, dok je broj aktivnih korisnika porastao za 18,25%.

Gornji grafikon povijesnih aktivnosti također pokazuje veliki porast volumena 11. studenog, upravo u trenutku kada su glasine o potencijalnom airdropu naširoko kružile kripto društvenim medijima.

Nedavni airdrop ParaSwapa pruža dobar primjer borbe protiv “lovaca na airdropove” koje bi se mogle poduzeti kako bi se spriječili oni koji žele igrati sustav. ParaSwap tim pobrinuo se da samo 1,5% jedinstvenih adresa koje su bile uključene u protokol prime airdrop, na veliku žalost lovaca na airdrop, ali i poštenih ranih korisnika platforme.

Trenutačno nije potvrđeno hoće li tim u MetaMasku objaviti vlastiti izvorni token te hoće li uopće doći do airdropa. To znači da su sve predložene metode za interakciju s platformom kako bi se primio ovaj airdrop, za sada, ništa više od nagađanja.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X