Zbog monsuna u Kini, BTC hash rate pao za 15%

0

Glavni kineski bitcoin mining poolovi svakodnevno doživljavaju pad hash rate-a između 10% i 20% nakon neprestanih kišnih oluja u Sichuanu.

Kineska jugozapadna pokrajina Sichuan, planinska regija u kojoj se prema procjenama nalazi preko 50% ukupne računalne snage Bitcoin mreže, pogođena je jakim kišnim olujama od prošlog tjedna, a vrhunac je dosegla u posljednja dva dana.

Zašto su Bitcoin farme prekinule s radom?

Obilne kišne oluje uzrokovale su prekid električne energije u dijelovima regije jer hidroelektrane prestaju proizvoditi struju zbog poplava. Neke pokrajine doživljavaju prekid rada telekomunikacijskog sustava i interneta, rekao je Kevin Pan, predsjednik Uprave i suosnivač PoolIn-a. Zbog toga su pogođene mining farme u toj regiji. Za sada su prisiljene isključiti se iz mreže. Nije jasno kada će se situacija popraviti jer kišne oluje još traju.

Podaci s BTC.com pokazuju kako četiri najveća svjetska Bitcoin mining poola (PoolIn, F2Pool, BTC.com i Antpool), svi sa sjedištem u Kini imaju pad hash rate-a između 10% i 20% u posljednja 24 sata. Računalna moć povezana s ta četiri poola čini oko 50% ukupne vrijednosti Bitcoin mreže.

Pan je u utorak putem objave na platformi Weibo izjavio da osim što su rudarske farme bile prisiljene da se isključe iz struje zbog poremećaja struje i interneta, neke su također unaprijed zaustavile operacije i evakuirale svoje osoblje na licu mjesta radi sigurnosnih mjera opreza. Nadalje, jedna od najbitnijih prometnica koja vodi do Sichuana, gdje se nalazi većina rudarskih farmi, obustavljena je zbog jakih poplava i odljeva blata.

Kako je ovo utjecalo na svjetski hash rate?

U međuvremenu, posljednji trodnevni i jednodnevni hash rate Bitcoina smanjio se na oko 123 i 110 exahash-eva u sekundi (EH / s), respektivno. Ti su brojevi niži za 3%, odnosno 10%, u odnosu na sedmodnevni prosjek kretanja od oko 127 EH / s, što je i dalje na ATH-u.

Sezona monsuna u Kini svake godine donosi obilne kiše, a samim tim i prekomjerne resurse hidroenergije, posebno u jugozapadnim krajevima zemlje, uključujući Sichuan i Yunan. Takav višak energije dovodi do jeftinih cijena električne energije koje su bile privlačne rudarima Bitcoin-a. No ove godine, umjesto jeftine energije, nastupile su neviđene poplave i odljevi blata koji su zaustavili rad ili u potpunosti uništile mining farme u tom dijelu Kine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X