Zbog višemilijunskog gubitka električne energije kineska policija zaplijenila 4.000 kripto minera

0

Kineska policija uhitila je 22 osumnjičene osobe koje su navodno umiješane u nezakonite kripto aktivnosti i operacija koje su dovele do gubitka električne energije u vrijednosti od vrtoglavih 3 milijuna dolara, prenosi lokalni kineski portal XinhuaNet.

Policija u Jangsu, centralno-istočnoj kineskoj pokrajini, navodno je zaplijenila 4 000 hardverskih jedinica koje su ilegalno korištene za rudarenje kriptovaluta poput bitcoina (BTC) u čak devet tvornica.

Prema navodima iz izvještaja, policija je pokrenula kaznenu istragu nakon što je lokalna energetska kompanija prijavila abnormalan porast potrošnje električne energije. Nakon gotovo dva mjeseca istrage, policija u gradu Zhenjiangu u Jiangsu otkrila je skupinu kriminalaca koji su navodno bili uključeni u taj slučaj i svakodnevno krali električnu energiju za potrebe rudarenja kriptovaluta.

Svaka rudarska jedinica dnevno je koristila 25-50 kilovat-sati električne energije po industrijskim cijenama, a kriminalci su navodno ukrali energiju vrijednu oko 20 milijuna kineskih juana, što je oko 2,91 milijuna dolara, priopćila je kompanija za električnu energiju sa sjedištem u Zhenjiangu.

Kina je poznati kripto-rudarski div, koji je navodno odgovoran za generiranje 70% svih kriptovaluta unatoč zabrani trgovanja bitcoinom u 2017. godini.

Mnogi bitcoin rudarski bazeni smješteni su u Kini zbog značajnog viška jeftine električne energije. Kina je dom Bitmaina, najvećeg svjetskog proizvođača hardvera za rudarenje kriptovaluta koji proizvodi specifične rudarske računalne čipove poznate kao ASIC.

Početkom lipnja, kineska policija prikupila je dokaze da ljudi postavljaju kablove preko ribnjaka kako bi uspješnije ukrali struju od naftnih kompanija i koristili je za rudarenje bitcoina. U međuvremenu, nepotvrđeni izvještaji ukazuju da neki kineski rudari prelaze u Iran zbog značajno jeftinijih cijena električne energije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X