Značajna korekcija kripto tržišta, je li ovo bilo ključno za daljnji rast?

0

Nakon nezaustavljivog rasta, došlo je vrijeme za korekciju na tržištu kriptovaluta. Cijena Bitcoina je pala 26. studenog te je jak pritisak prodaje pretvorio ovo u najveći pad od ožujka,  ako gledamo fiat protuvrijednost. 

Cijena Bitcoina pala za preko 3000 dolara u 24 sata

Podaci s kripto tržišta koji se nalaze na CoinMarketCapu i TradingViewu pokazuju kako je Bitcoin strelovito krenuo prema dolje te je čak probio support razinu od 17.000 dolara kako bi dosegao novu snažnu support razinu od 16.300 američkih dolara.

U vrijeme pisanja ovog članka, pozitivan impuls vratio je Bitcoin preko 17.300 američkih dolara, ali velika volatilnost i dalje je prisutna. Najnoviji gubici nastavljaju silazni trend, koji je započeo preko noći u srijedu, nedugo nakon što je Bitcoin dosegao najviše razine od 2017., nešto manje od 19.500 dolara.

Istodobno, velika kripto burza OKEx objavila je da je obnovila mogućnost povlačenja sredstava. Ki Young Ju, osnivač blockchain analitičke kompanije CryptoQuant, naglasio je povećanu aktivnost povlačenja iz OKExa u novčanike i druge burze.

“Bitcon izlazi iz OKExa na sve druge burze, trenutno je povučeno 493 BTC”, napisao je u svom najnovijem ažuriranju na Twitteru.

“83% ukupnih odljeva otišlo je u custody  kripto novčanike u vlasništvu burzi. Dugoročno bi to mogao biti bikovski signal. “

Oprez zbog američkih kripto regulacija

Dodatna bearish snaga stiže iz Amerike. Brian Armstrong, izvršni direktora Coinbasea, komentirao je nedavne glasine da Sjedinjene Države planiraju uvesti nove propise koji reguliraju privatne kripto novčanike.

“Ako ova kripto regulacija izađe, to bi bilo užasno za SAD kripto scenu i imalo bi negativni utjecaj na državu. U prvim danima interneta bilo je ljudi koji su tražili slične regulacije,a predvodile su ih telefonske kompanije. Hvala Bogu to nije prošlo”, upozorio je.

Mislite li da je ovo kratkoročan pad cijene koji je zdrav za dugoročno stanje kripto tržišta? Javite nam svoje mišljenje u komentarima!

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X