10 najboljih kriptovaluta prema izboru Twitter korisnika

0

Twitter korisnici odabrali su 10 najboljih kriptovaluta na svijetu.

Društveni mediji igraju značajnu ulogu ne samo u informiranju ljudi, nego nekima služe i kao alat za prikupljanje signala koji pomažu njihovoj strategiji ulaganja.

Sve informacije vezane za kripto važne su za one koji žele ulagati u kriptovalute jer im daju dodatnu naznaku na koje valute trebaju obratiti pozornost.

Naravno, količina hashtagova i broj pratitelja na Twitteru nisu reprezentativni za određivanje potencijala i vrijednosti određene kriptovalute pa tako ovo nije preporuka za ulaganje nego samo informativan članak.

Ovo su najpopularnije i najbolje kriptovalute na Twitteru, na temelju njihovih hashtagova i odabira Twitter korisnika. Je li i vaš favorit među njima?

Bitcoin izgubio vodeće mjesto

Binance (BNB) 

U 2020, Binance (BNB) pretvorio je svoj izvorni BNB u pametni lanac (BSC). BNB je peta najveća kriptovaluta s tržišnom kapitalizacijom od 51,313,911,286 USD. Prema trenutnim podacima dostupnim na CoinMarketCap-u, BNB drži cijenu od 310.77 USD i ima 8.9 milijuna pratitelja na Twitteru.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin je kralj kriptovalute i ima preko 44% tržišnog udjela, ali trenutno je izgubio gotovo polovicu volumena od svog rekordnog maksimuma, što je rezultat pada cijelog tržišta. Bitcoinom se trguje po cijeni od 29,013.33 USD s tržišnom kapitalizacijom od 609,399,834,556 USD. BTC ima 5.29 milijuna pratitelja na Twitteru. 

Dogecoin (DOGE)

DOGE, omiljeni meme coin Elona Muska, usvojio je Tesla kao opciju plaćanja za korisnike za kupnju njihovih proizvoda. DOGE kriptovalutom trenutno se trguje po cijeni od 0.078 USD s tržišnom kapitalizacijom od 10,321,536,286 USD i ima 3.3 milijuna pratitelja na Twitteru. 

Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu je DOGE ubojica, ima 780 000 pratitelja na Twitteru. SHIB trenutno trguje po cijeni od 0.00001089 USD, s tržišnom kapitalizacijom od 6,416,547,874 USD.

Ethereum (ETH)

Ethereum je druga po veličini kriptovaluta koja je izgubila 50% svoje vrijednosti na kojoj se trenutno trguje na 1,836.08 USD. Ethereum Merge, ranije poznat kao Ethereum 2.0 sa sve većim sukobom s visoko energetski učinkovitom PoW rudarenjem, PoS konsenzus će se pokrenuti za nekoliko mjeseci. Ima 2.5 milijuna pratitelja na Twitteru.

XRP

XRP Ledger nudi širok raspon aplikacija povezanih s plaćanjem, uključujući mikroplaćanja, DeFi i, uskoro, NFT. Trenutno se trguje po cijeni od 0.3883 USD s tržišnom kapitalizacijom od 38,815,511,678 USD i ima 322 000 pratitelja na Twitteru.

Cronos (CRO)

Cronos (CRO) je izvorna kriptovaluta Cronosa, blockchaina Crypto.com burze za dokaz autoriteta (PoA). CRO trenutno trguje po cijeni od 0.1736 USD s tržišnom kapitalizacijom od 5,257,118,5128 USD i ima 175 700 pratitelja na Twitteru.

Solana (SOL)

Inovativni proces poznat kao Dokaz povijesti (PoH), jedno je od najvažnijih poboljšanja Solane. Ova ideja omogućuje veću skalabilnost protokola. SOL trenutno trguje po cijeni od 44.19 USD s tržišnom kapitalizacijom od 22,568,531,140 USD i ima 1.8 milijuna pratitelja na Twitteru. 

Polygon (MATIC) 

Polygon, nekadašnji Matic Network, prva je dobro strukturirana, user-friendly platforma za skaliranje i razvoj infrastrukture Ethereuma. Polygon SDK je njegova primarna komponenta, modularni, svestrani okvir za razvoj raznih aplikacija. Ima 983 500 pratitelja na Twitteru.

Baby Dogecoin (BabyDoge)

BabyDoge je meme coin i deflacijski token inspiriran Dogecoinom. Jedina prednost za njegove holdere je to što dobiju male nagrade kada dodaju dodatne tokene u svoje novčanike. BabyDoge ima 1.4 milijuna pratitelja na Twitteru. 

Ovo nije financijski savjet, članak predstavlja viđenje trenutne situacije na tržištu. Sami podnosite odgovornost za vlastita ulaganja! Hrvatski Bitcoin portal i autori članka nisu odgovorni, direktno ili indirektno, za bilo kakve potencijalne gubitke nastale zbog povezanosti sa sadržajem ovoga članka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X