500 Startups investira u 5 bitcoin startupa sa 100,000$ – svakom!

1

500 Startups, inkubator stacioniran u Kaliforniji, objavio je da će financirati 5 bitcoin kompanija u svojem zadnjem investitorskom pohodu sa 100.000$ – pojedinačno!

Bitcoin startupi su dio „500’s Batch 9“ grupe gdje sudjeluje 30 kompanija koje grade poslovne ideje u periodu od 4 mjeseci kroz inkubator.

Sean Pericval, osoba koja vodi inkubator za ovu grupu, kaže da će investicije omogućiti bitcoin startupima da se fokusiraju na proizvod:

„Ovim će tvrtkama 100,000$ pomoći u velikoj mjeri. Za neke od njih to zapravo znači čak i jednu godinu „goriva“ da mogu završiti projekt i s njim izaći na tržište“

Gradnja bitcoin poslovanja

Uz 100,000$, bitcoin kompanije unutar 500 Startups programa će dobiti i mentorstvo od eksperata industrije.

„Pokušat ću dovesti lidere i evangeliste Bitcoina koji će biti u stanju pomoći i dati im savjete da pronađu prave investitore… Adaptacija bitcoina kod potrošača je vrlo mala te ne raste tempom kojim bi zapravo trebala“, rekao je Pericval.

500 Startups je poznat za korištenje jakog marketinga i distribucije sa ciljem izgradnje svojih kompanija. Percivalova pozadina u marketingu i iskustvo će pokazati jako korisnim u pomoći ovim kompanijama da izgrade veliku svijest u „mainstreamu“.

Talent

Još jedan od razloga zašto je 500 Startups toliko velikodušan u investicijama je zbog toga što inkubator prepoznaje potrebu za developerskim talentom u sjevernoj Kaliforniji.

Percival također kaže da bi većina startupa trebala pronaći eksperte u razvoju softwera koji će pomoći izgraditi kompanije:

„U većini slučajeva oni trebaju zaposliti developere, a developeri su skupi. S ovim novcem to neće biti samo jedan tip u kutu koji pokušava napraviti da to radi.“

Bitoin Job Fair, koji se održava sljedeći mjesec u „Plug and Play Technology“ inkubatoru, jedan je od izvora koje Percival vidi za pronalazak talenata u ovom području.

Bitcoin inkubatori

Trenutno postoje 4 programa inkubacije u Silikonskoj Dolini koji pomažu bitcoin startupe.

Boost VC je imao najveći broj bitcoin startupa u svojem programu te planira investirati u još 100 tijekom sljedećih nekoliko godina.

Tu su još i Plug and Play Technology Center u Sunnyvale i CrossCoin Ventures u San Franciscu.

bitcoin startupi

Image credit: coindesk

Pericval kaže da ekosustav inkubatora koji postoji danas je kolegijalan te svi znaju da je potrebna zajednica da bi izgradili industriju oko kriptovaluta.

Kompanije

Pet bitcoin kompanija u 500 Startups programu su:

  • GoGoCoin – prodaju bitcoin u obliku poklon bonova što omogućuje lagan način za korisnike da dođu do svojih prvih bitcoina
  • Bonifide.io – anonimni rejting transakcija što će pomoći korisnicima da izgrade svoju reputaciju
  • Coinalytics – donosi real-time podatke korisnicima uz agregiranje novosti
  • Neurowave – HTML5 novčanik, privatni ključevi se spremaju u korisnikov mozak koristeći distribuirane determinističke komponente
  • Monetsu – fokusira sa na prihvaćanje bitcoina među trgovcima i procesiranje plaćanja

 

Izvori: 500 Startups Funds Five Bitcoin Startups With $100,000 Each

 

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

1 Comment

  1. Vidreven on

    Eruopa se praktički niti ne vidi na statistikama ;( Onaj Bonifide.io me zanima kako će izgledati. Također, kako će se Neurowave razlikovati od npr. Coinpunka ili Kryptokita za Chrome? Je li brainwallet dobra ideja?

Leave A Reply

X