Aave lansira verziju za institucije u srpnju!

0

Vodeća DeFi lending platforma, Aave, najavila je da planira ovog mjeseca pokrenuti odobrenu verziju svoje platforme za institucionalne investitore. Platforma će biti pokrenuta u partnerstvu s tvrtkom koja pruža kripto skrbništvo i ostale usluge, Fireblocksom.

Korisnik Twittera “TraderNoah” 4. srpnja podijelio je screenshot maila za koji tvrdi da je stigao nakon što je prisustvovao webinaru Blockworks “Sljedeći koraci u institucionalnom DeFi-u” na kojem su sudjelovali osnivač i izvršni direktor Aavea Stani Kulechov, izvršni direktor i suosnivač Fireblocksa Michael Shaulov, i izvršni direktor Galaxy Digitala Mike Novogratz.

Izvor: Twitter

Utaban put za ulazak institucija u DeFi

I tijekom konferencije i u e-mailu otkriveno je da se Aaveov institucionalni proizvod, nazvan “Aave Pro“, namjerava lansirati ovog mjeseca kao odgovor na “veliku potražnju raznih institucija“. Prilikom pokretanja, Aave Pro podržavat će samo četiri sredstva – BTC, ETH, AAVE i USDC, s odvojenim poolovima od ostalih Aaveovih poolova. Ako se želite bolje upoznati s Aave protokolom, za vas smo pripremili tehnički članak.

Platforma će dodati whitelisting sloj u svoje V2 pametne ugovore kako bi osigurala da samo “institucije, korporacije i fintech projekti” koji su prošli Fireblockovu provjeru “Know-Your-Customer” mogu pristupiti Aave Pro. Fireblock će također biti zadužen za provedbu kontrola pranja novca (AML) i prijevara za ovu platformu.

U e-mailu se također napominju planovi za decentralizirani governance za Aave Pro u budućnosti. U svibnju je Kulechov prvi put otkrio da Aave gradi pool za institucije. U tri Aaveove verzije trenutno se nalazi ukupna zaključana vrijednost (TVL) od oko 17 milijardi dolara zajedno.

Upitan Aaveov razvojni partner?

Spomenuti screenshot dobio je mješovite reakcije na kripto Twitteru, s tim da su neki naglasili kako Aave ovime pruža priliku za institucije da se počnu duboko baviti DeFi sektorom. Drugi su, međutim, izrazili zabrinutost zbog sudjelovanja Fireblocksa s tom procesu, ističući tekuću tužbu protiv tvrtke. Nedavno je StakeHound tužio Fireblocks zbog gubljenja privatnih ključeva Ethereum novčanika u kojem se nalazilo 38,178 ETH, vrijednosti oko 76 milijuna dolara. 

Aave Pro nije prvi pokušaj Fireblocksa da omogući institucionalnom kapitalu pristup DeFi sektoru, jer se početkom 2020. udružio s Compoundom kako bi pokrenuo usluge za institucionalne investitore.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X