Austrijska banka prva u EU koja uvodi kripto usluge

0

Austrijsko bankarsko društvo – Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien (RLB NÖ-Wien) – udružilo se s Bitpandom kako bi uvelo usluge kripto ulaganja putem ponude softvera kao usluge (SaaS).

Ovom je suradnjom RLB NÖ-Wien postala prva velika tradicionalna banka u Europskoj uniji koja je prešla na digitalnu imovinu.

Partnerstvo s Bitpandom

Osim ulaganja u kripto, austrijska tvrtka također će se usredotočiti na potencijalnu implementaciju dionica i ETF-ova, kripto, robe, kao i plemenitih metala kao dio svoje ponude s minimalnim ulogom od samo jednog eura. Glavni cilj je pomoći klijentima banke da “dostignu svoje financijske ambicije”, navedeno je u službenom priopćenju za javnost.

Izvršni direktor Bitpande, Eric Demuth, istaknuo je složenost i nedostatak inkluzivnosti na financijskom tržištu. U svojoj izjavi rekao je da tvrtka namjerava pojednostaviti proces i ulaganje učiniti dostupnim svima.

“Radi se o jednostavnim, intuitivnim proizvodima za koje nije potreban korisnički priručnik. S Bitpanda Technology Solutions koje imate stvorili smo infrastrukturu softvera kao usluge koja našim partnerskim bankama omogućuje da svojim klijentima ponude svu imovinu digitalno. Zaokruženo reguliranim i sigurnim skrbništvom nad svom imovinom. Radujemo se našem zajedničkom putu.”

Kao dio dogovora, RLB NÖ-Wien je potpisao pismo namjere s Bitpandom, a završetak postupka evaluacije konkretne ponude očekuje se do kraja godine.

Rješavanje kripto regulatornog krajolika

Partnerstvo dolazi nekoliko dana nakon što su zakonodavci Europske unije (EU) dali konačno odobrenje za dugo očekivani regulatorni okvir MiCA (Markets in Crypto Assets) koji nastoji uspostaviti sveobuhvatan regulatorni okvir za kripto imovinu, s fokusom na veću zaštitu potrošača.

Prvi put predložen u prosincu 2020., MiCA će donijeti nova pravila za industriju u cijelom bloku i očekuje se da će biti objavljena u Službenom listu Europske Unije ovog ljeta. Odredbe za stablecoine bit će uvedene krajem lipnja 2024. godine. Nakon toga, odredbe koje usmjeravaju pružatelje usluga kripto imovine vjerojatno će se implementirati do kraja sljedeće godine.

Ovaj je potez značajan primjer evoluirajućeg pristupa EU-a kriptoregulaciji, što je u suprotnosti s metodom regulacije kripta koja se provodi u Sjedinjenim Državama.

Izvor: Coinmarketcap

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X