Aviokompanija koja karte prodaje putem blockchaina

0

Njemačka aviokompanija Hahn Air tvrdi da je prva aviokompanija koja je izdala karte na blockchainu, objavili su u priopćenju za javnost.

Prodaja karata putem blockchain tehnologije omogućena je suradnjom kompanije Hahn Air sa decentraliziranom platformom za sektor turizma, Winding Tree.

Frederick Nowotny, voditelj odjela prodaje u Hahn Airu, Maksim Izmaylov, osnivač kompanije Winding Tree i Davide Montali, direktor informacijskih tehnologija Winding Tree, postali su prvi putnici koji su koristili karte rezervirane putem blockchaina.

Nowotny je rekao da je cilj kompanije “istražiti i nadgledati mogućnosti koje ova tehnologija pruža za distribuciju putovanja među pružateljima usluga, čak i ako je široko prihvaćanje još uvijek samo vizija budućnosti”.

Blockchain i kriptovalute u turističkoj industriji

Blockchain tehnologija i digitalne valute u zadnjih nekoliko godina u turistički sektor ulaze na velika vrata. Alternative Airlines, turistička kompanija sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, početkom studenog udružila se s jednom od svjetskih platformi za digitalno plaćanje Utrust radi olakšavanja plaćanja kriptovalutama, uključujući bitcoin (BTC), Ether (ETH), Dash (DASH), DigiByte (DGB) i UTrustov token UTK.

“Putovanje zrakoplovom često je vrlo skupo, a potrošači ponekad štede mjesecima kako bi si mogli priuštili putovanje. Neophodno je da potrošači budu zaštićeni prilikom rezervacije letova. Utrust kupcima Alternative Airlinesa pruža više sigurnosti i pogodnosti kod plaćanja kriptovalutama te smanjenje naknada za obradu, kako bi donijeli veću transparentnost i povjerenje u svijet online plaćanja”, izjavili su iz Utrusta.

Krajem listopada ove godine, blockchain startup Zamna prikupio je pet milijuna dolara za automatizaciju sigurnosnih provjera na aerodromima koristeći blockchain i biometrijsku tehnologiju. Među klijentima kompanije Zamna sada su International Airlines Group, Emirates Airlines i Generalna uprava Ujedinjenih Arapskih Emirata za prebivalište i poslove sa strancima.

Bitcoin bankomat instaliran u zračnoj luci Miami International

Za one koji žele letjeti sa međunarodnog aerodroma u Miamiju i svoju kartu platiti BTC-om, kompanija Bitstop je na aerodromu sredinom listopada instalirala jedan od svojih “kriptomata”.

Suosnivač Bitstopa, Doug Carrillo, istaknuo je da sve više i više ljudi radije putuje oslanjajući se na bitcoin umjesto na gotovine, prvenstveno zbog praktičnosti i sigurnosti.

“Međunarodna zračna luka Miami savršeno je mjesto za sve turiste i naše kupce koji kod nas mogu povoljno razmijeniti svoje dolare za bitcoin i obrnuto”, istaknuo je Carrillo.

Avionske karte bitcoinom se također mogu kupiti i u Japanu, a projekt je još 2017. pokrenula aviokompanija Peach Aviation.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X