U Japanu avionske karte možete platiti Bitcoinom

0

Kada se radi o letovima, velika većina ljudi je u potrazi za onima koji su najjeftiniji i najpristupačniji, a upravo zbog toga aviokompanija Peach Aviation iz Japana uvodi plaćanje Bitcoinom prilikom kupnje avionskih karata.

Peach Aviation se vodi misijom gdje uz najniže naknade nudi svojim korisnicima najbolju moguću kvalitetu. Najviše korisnika dolazi im iz sjeverne Azije, Okinawa i Tokyo-a, a najnovije vijesti potvrđuju da će se njihove usluge moći plaćati kriptovalutama.

Projekt pokrenut u 2017.-toj

CEO aviokompanije Peach Aviation, Shinichi Inoue još je u svibnju 2017. izjavio:

Omogućiti ćemo vam da svijetom putujete bez svojeg novčanika Shinichi Inoue 

Peach Aviation svoje planove učvršćuje i parterstvom sa kripto burzom BITpoint koja je na to tada zadovoljno komentirala kako je ovo tek početak njihove suradnje, a da im je daljnji cilj postaviti Bitcoin ATM bankomate po cijelom Japanu.

Nakon hakerskog napada na najveću kripto burzu Japana te krađe 534 milijuna dolara, počele su glasine da od ovog projekta neće biti ništa, no Peach je suzbio te glasine te su izjavili da je implementacija samo nakratko odgođena.

Svijetom su se počele širiti vijesti da povlačimo svoj plan u kojem želimo uvesti Bitcoin sredstvom plaćanja za avionske karte što nije točno. Ova izjava nije došla iz naše kompanije te mi i dalje nastojimo provesti svoj prvotno postavljen cilj kojim će Bitcoin otvoriti mnoga vrata našoj aviokompaniji.  Peach Aviation

Japan i Bitcoin

Bitcoin je u Japanu prihvaćen kao legalno sredstvo plaćanja još u travnju prethodne godine, a cijena Bitcoina tada je bila $1.130 što tu državu svrstava na popis zemalja koje među prvima prihvaćaju kriptovalute. Da je Japan ozbiljan u svojim namjerama potvrđuju i brojni projekti te trgovine gdje prihvaćaju Bitcoin sredstvom plaćanja.

Provjerite u videu gdje je sve Bitcoin prihvaćen u Japanu!

U kojim sve zemljama je Bitcoin ilegalan?

Mnoge zemlje još uvijek se nisu očitovale po pitanju kriptovaluta, ali puno je jednostavnije pronaći one u kojima su kriptovalute ilegalne, pa tu na popisu imamo: Boliviju, Ekvador, Kirgistan, Bangladeš, Nepal i Kambodžu.

Što se tiče Europske Unije zasada ne postoje nikakve regulacije kriptovaluta te je trgovanje dozvoljeno, dok u Hrvatskoj, Hrvatska narodna banka smatra da virtualne valute nisu elektronički novac prema Zakonu o elektroničkom novcu te poziva građane da se informiraju o kripto tržištu preko pouzdanih izvora.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X