Binance izdvaja milijardu dolara za fond za oporavak kriptovaluta

0

Izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao namjerava prikupiti milijardu dolara u fondu za oporavak kripto industrije.

Mjenjačnica kriptovaluta Binance u četvrtak je objavila nove detalje o svom fondu za oporavak industrije, čiji je cilj poduprijeti sve one koji se bore nakon katastrofalnog bankrota FTX-a.

U razgovoru za BloombergTV, izvršni direktor Binancea, Changpeng Zhao, dotaknuo se niza tema koje su se dogodile u ovom burnom mjesecu za ekosustav kriptovaluta.

Binance je u objavi na svom blogu rekao da će posvetiti milijardu dolara u početnim obvezama fondu za oporavak. U nekom trenutku u budućnosti taj se iznos može povećati na 2 milijarde dolara, ako se ukaže potreba. Također je primio 50 milijuna dolara obveza od kripto-investicijskih tvrtki, uključujući Jump Crypto, Polygon Ventures i Animoca Brands.

Glavni među njima bio je Binanceov predloženi Fond za oporavak industrije, čiji je cilj pružiti financijsku potporu obećavajućim projektima u vrijeme financijskih problema. Osnivač burze predstavio je ideju nakon sada već neslavnog kolapsa FTX-a.

Zhao je rekao da bi detalji o fondu trebali biti objavljeni na blogu burze u nadolazećim danima, usvajajući prilično “labavu” strukturu s doprinosima drugih članova ekosustava kriptovaluta.

“Bilo je nekoliko pitanja o tome kako to strukturirati – hoćemo li to učiniti slobodnim vlasništvom ili pravim fondom? Mislim da idemo s elastičnim pristupom gdje će različiti igrači u industriji pridonijeti kako žele.”

Borba za opstanak nakon kolapsa FTX-a

Zhao se pojavio kao nova figura poput spasitelja za posrnulu industriju, popunjavajući prazninu koju je ostavio Bankman-Fried, čija je tvrtka kupila ili uložila u brojne opkoljene kripto tvrtke, od Voyager Digitala do BlockFija, prije kolapsa.

Fond će biti javno vidljiv izvršnom direktoru Binancea, a suradnici će slati sredstva na središnju, transparentnu blockchain adresu. Zhao je također istaknuo da se očekuje da će fond početi s radom prije kraja 2022., dok je predstavio šestomjesečnu mapu puta unutar koje očekuje oporavak industrije.

Izvješće također navodi da je Binance.US zainteresiran za novu ponudu za imovinu koja pripada sada bankrotiranom Voyager Digitalu. Tvrtka koja je pozajmljivala bila je jedna od nekoliko kompanija koje su propale nakon propasti Terre u svibnju 2022.

Izvršni direktor Binancea također je rekao da će burza ponovno pogledati neku imovinu ili poslove koji pripadaju FTX-u. Binance je razmatrao dogovor o kupnji burze FTX prije njenog spektakularnog kolapsa u studenom 2022.

Zhao je rekao da je FTX uložio u brojne projekte, od kojih bi se neki mogli spasiti i biti zanimljivi ako i kada postanu dostupni.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X