Binance nastavlja europski egzodus i napušta Austriju

0

Binance je prethodno ukinuo svoje usluge u Nizozemskoj, Cipru i Kanadi, a sada nastavlja s napuštanjem europskog tržišta.

U ponedjeljak je Finance FWD izvijestio da je kripto mjenjačnica povukla zahtjev za licencu iz Austrije.

“Ne možemo podijeliti detalje naših razgovora s regulatorima, međutim, ostajemo predani postupanju u skladu s našim obvezama gdje god Binance posluje. Naš trenutni fokus u Europi je osigurati da budemo u potpunosti usklađeni sa zahtjevima MiCA-e kada se ona implementira krajem sljedeće godine” navodi se u priopćenju za medije.

Povlačenje zahtjeva za licencu u Austriji jedan je od nekoliko nedavnih velikih poraza najveće svjetske kripto mjenjačnice.

Ova vijest stiže tjedan dana nakon što je Binance otišao iz Nizozemske, u kojoj nije mogao osigurati licencu. Nedavno je ukinut i Binanceov zahtjev za licencu za njihovu jedinicu na Cipru.

Binance u sukobu s regulatorima

Regulatorni problemi Binancea nisu ograničeni na Europu. Binance i njegovog izvršnog direktora Changpeng ‘CZ’ Zhaoa SEC je tužio ranije ovog mjeseca zbog navodne prodaje neregistriranih vrijednosnih papira i miješanja sredstava klijenata.

Binance je zanijekao da je loše postupao s novcem svojih korisnika i tužbu SEC-a nazvao “neopravdanom”.

U Sjevernoj Americi Binance je zatvorio svoje kanadske operacije u svibnju. Burza je rekla da tržište “više nije održivo” zbog kanadskih ograničenja upotrebe stablecoina.

Binance je također imao dosta sukoba s australskim regulatorima. U travnju je Australska komisija za vrijednosne papire i investicije (ASIC) oduzela Binance Australia licencu za derivate. Binance Australia kasnije je suspendirao odabrane depozite u australskim dolarima za PayID prijenose, često korištenu metodu za trenutne bankovne prijenose u Australiji.

Prijete li novi problemi u Europi?

Prema ekskluzivnom izvješću Finance Forward portala, Binance se trenutno bori s velikom fluktuacijom osoblja u svom upravljačkom timu u Europi. Posljednjih mjeseci Binance je izgubio više od pola rukovoditelja u EU i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Najistaknutiji odlazak je onaj Michael Wilda, koji je prethodno radio u eToro i koji je sa svojim timom trebao graditi posao u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Njegov sudirektor u Austriji, Raphael Zakarias, također je otišao. Martin Bruncko, koji je u Binanceu radio kao izvršni potpredsjednik za Europu, napustio je tvrtku još u svibnju.

Ostali rukovoditelji koji su otišli posljednjih tjedana i mjeseci su voditelj pravnog odjela za Europu i CIS, Mike Ringer; direktorica usklađenosti u za Europu, Lynn McConnell; potpredsjednik vladinih poslova i politike u UK, Daniel Trinder i voditelj marketinga za Njemačku, Austriju i Švicarsku, Doron Rozenberg.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X