Binance ostvario dnevni volumen od 80 milijardi dolara

0

Changpeng Zhao, izvršni direktor Binance burze, najveće svjetske kripto burze (prema volumenu trgovanja), 4. siječnja izvijestio je o rekordnih 80 milijardi dolara u 24-satnoj trgovinskoj aktivnosti.

Volumen četiri puta veći nego 2017. na Binance burzi

Na Twitteru je CZ usporedio nedavnu aktivnost s količinom objavljenom tijekom zadnjeg rekordnog bull ciklusa, napominjući da je protekli dan trgovine jednak četverostrukom volumenu na Binanceu u usporedbi s danima od 15. studenog 2017. do 15. prosinca, 2017. godine

Izvor: Twitter

U 24 sata koja su prethodila CZ-ovom tweetu, Binance-ov spot volumen premašio je 23,6 milijardi dolara, dok je volumen trgovanja derivatima premašio gotovo 57 milijardi dolara. Unatoč ovom rezultatu, CZ je priznao da je platforma doživjela probleme uslijed rekordnog volumena, navodeći:

“Danas smo vidjeli neke probleme sa skaliranjem. Vjerojatno ćemo vidjeti još problema kako nastavimo rasti. Nismo savršeni, ali popravit ćemo ih što je brže moguće. “

Međutim, uz dosad neviđenu trgovinsku aktivnost, 4. siječnja Binance je također tijekom 10 minuta obradio rekordnih 190 milijuna dolara likvidacija jer je BTC brzo pao ispod cijene od 30.000 američkih dolara.

Istog je dana Sam Bankman-Fried, izvršni direktor i osnivač burze kripto derivata FTX, izvijestio da je njegova burza obradila više od 10 milijardi dolara od ukupno 180 milijardi dolara volumena koliko su tog dana proizvele pet najvećih kripto burzi.

Rekordni volumen Binancea dolazi nakon što se Bitcoin konsolidirao iznad 30.000 dolara. Ovo je uslijedilo nakon porasta za više od 50% u odnosu na prethodni ATH, a Ethereum je po prvi put od siječnja 2018 ponovno dosegao četveroznamenkastu cijenu.

TVL u DeFi sektoru također raste

Čini se da kapital također teče u DeFi sektor, a to možemo vidjeti po ukupnoj zaključanoj vrijednosti (TVL) u decentraliziranim financijskim protokolima. A TVL trenutno ruši rekorde te je narastao s 12,5 milijardi dolara početkom prosinca na oko 18 milijardi dolara trenutno.

Međutim, broj zaključanih Bitcoina u DeFi sustavima pao je s najviše razine od 65.000 krajem listopada na manje od 25.000 danas, dok je zaključani ETH pao s gotovo 9 milijuna sredinom studenog na 6,8 milijuna danas.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X