Binance ušao u DeFi sektor, hoće li i ovdje postati najveći “igrač”?

0

Novi podaci tvrtke CryptoQuant, blockchain analitičke tvrtke, pokazuju kako je Binance USD (BUSD) u vrijednosti od 113 milijuna dolara prošao kroz Binance burzu tijekom proteklog tjedna. To znači da BUSD stablecoin trenutno ima najveći volumen naspram svih stablecoina temeljenim na američkom dolaru, osim Tethera.

Binanceov novi stablecoin s pokrićem u dolaru temelji se na ERC-20 modelu tokena i pokrenut je 2019. godine u partnerstvu s Paxosom. Od tada BUSD neprestano dobiva na snazi, jer se njegov volumen povećava i nedavno je premašio volumen USD Coin-a.

Binance želi dio DeFi kolača

S tržišnom kapitalizacijom od 363 milijuna dolara, BUSD je treći po veličini stablecoin na tržištu. Međutim, kako se listing tokena na Binance burzi nastavlja , moguće je da će BUSD postati još jači igrač u stablecoin i DeFi prostoru kojim je uglavnom dominirao Tether.

Binance je već izrazio svoj snažni interes za igranjem veće uloge u DeFi sektoru, a 1. rujna burza je predstavila svoj Binance Smart Chain. Binance Smart Chain omogućuje da se na njemu pokreću DeFi protokoli, s nižim naknadama od Ethereum blockchaina, a zalaganje BNB-a (Binance Coina) je također dostupno putem platforme.

11. rujna popularni DeFi protokol, C.R.E.A.M. najavio je da će se prebaciti na Binance Smart Chain, a za razliku od većine DeFi platformi, protokol podržava yield farming za: BNB, BUSD, BTC, ETH, XRP, BCH i LTC. Nedavno je Binance predstavio i platformu Launchpool, novo mjesto koje korisnicima omogućava “farmanje” kripto imovine poput BUSD-a. Prvi projekt na platformi je Bella protokol i gdje će korisnici moći ulagati svoje BNB, BUSD i ARPA tokene.

Stablecoini bilježe troznamenkasti rast volumena u 2020. godini, ali institucionalni rivali im prijete

2020. godina bila je značajna u sektoru stabilnih tokena, uglavnom zbog neočekivanog rasta decentraliziranih financija i protokola vezanih uz yield farming. Prema Coin Metrics-u, tržišna kapitalizacija za stablecoine zasnovane na dolaru neprekidno se povećava za oko 100 milijuna američkih dolara dnevno, zadnja dva mjeseca. Ovo se događa zahvaljujući bazenima likvidnosti (liquidity pool-ovima).

Čini se da je ovaj rast u velikoj mjeri ovisan o DeFi ekosustavu, pa čak i ako nastavi rasti, stablecoini se i dalje se suočavaju s nekim izazovima, a pojava digitalnih valuta središnje banke (CBDC) jedna je od njih. Također je moguće da velike financijske institucije i korporacije mogu postati konkurenti trenutnom ekosustavu stablecoina ako razviju vlastite digitalne valute i blockchain mreže.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X