Hoće li popularnost DeFi povećati cijenu ETH-a?

0

Decentralizirane financije (DeFi) trenutno su najpopularnija grana u kripto industriji. U velikoj mjeri ih pokreće Ethereum, koji je u usporedbi s njima ostao relativno nepromijenjen po pitanju cijene. Analitičari se počinju pitati kada će cijene ETH početi imati korist od ovog DeFi zamaha.

Decentralizirana tržišta financija lebde oko svoje najviše razine u pogledu ukupne zaključane vrijednosti na njima. Ona trenutno iznosi nešto više od 1,5 milijardi dolara. Od početka 2020. godine, DeFi tržišta su porasla za 124%. Tržište kriptovaluta za usporedbu je naraslo za samo 42% u smislu ukupne tržišne kapitalizacije.

Čak i bez distribucije tokena Compound Finance, o kojoj smo pisali prošli tjedan, DeFi tržišta bi još uvijek nadmašila ostalu kripto imovinu s 45-postotnim porastom do današnjeg dana. Ulagači su shvatili da mogu zaraditi pristojne kamate na svoje kriptovalute, dok su pametni investitoru našli nove mogućnosti arbitraže između različitih sredstava i protokola.

ETH cijena ima puno prostora za rast!

Razumno je zaključiti da bi najveći “pobjednik” ovog DeFi buma trebao biti Ethereum, no svaki stvarni zamah cijena još se nije realizirao za drugu najveću kriptovalutu.

Ethereum je ove godine imao spor, ali postojan rast, počevši novu godinu na razini od 130 USD i povećavši se za 85% do sadašnjih razina od oko 240 američkih dolara. Međutim, ako pogledamo sredinu 2019. godine, prije nego što je DeFi stvarno počeo s rastom, možemo prijetiti da su cijene ETH-a niže za 32%. ETH je i dalje za 83% niži od svoje dosadašnje najviše razine i nije zaista učinio puno u pogledu povratka na tu cijenu u protekle dvije godine.

Cijene su oscilirale između 80 dolara i oko 300 dolara, a čini se da je ta razina njegov najveći problem. Ethereum se nije uspio probiti iz ovog raspona od svog epskog pada početkom 2018. Posljednji put kada je ETH bio zaista bullish je u lipnju 2017., kada je prvi put prešao granicu od 400 dolara.

Iako je rast DeFi-a eksponencijalan, Ethereum još uvijek nema mnogo koristi u pogledu rasta cijene.

Stručnjak kripto industrije, Ryan Sean Adams, dublje je ušao u ovu priču u svom najnovijem biltenu Bankless. Napomenuo je da su neki od najboljih DeFi tokena; COMP, AAVE i SNX, porasli u prošlom tjednu, ali cijena Ethereuma nije se znatno promijenila.

Analitičar je dodao da se odgovor na pitanje može izvući iz dva tabora – Ethereum bears i bulls. Obje strane imaju jake argumente, ali ona koja prevlada odredit će veliki budući trend za cijenu Ethereuma.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X