Bitcoin do 2014

0

Down and Up BitcoinS obzirom na nedavne događaje sa Mt. Gox burzom i velikom varijacijom cijene bitcoina, mnogi se pitaju hoće li Bitcoin opstati. Međutim, treba imati na umu da je ovo prvi tip kriptovalute i da su takve situacije predviđene i očekivane. Jasno je da u svijetu gdje se svi žele na brzinu obogatiti mora doći do krađe. Dok neki podržavaju i potiču na razvoj Bitcoina, neki ga, većinom ni ne znajući o čemu se radi, smatraju velikom prevarom.

Vijest koja je poprilično ohrabrila one koji žele stupiti u bitcoin svijet je govor bivšeg američkog ministra financija Lawrencea Summersa. On smatra kako je Bitcoin vrlo inovativna ideja i da u njemu ima budućnosti. Također, smatra da je bizarno što se u 2014. godini još uvijek mora plaćati naknada za korištenje debitne kartice i transfer novca. Spomenuo je i kako se u početku smatralo da će se Internet sastojati od nekoliko  fax uređaja te da još ne želi odbaciti Bitcoin.

Ukoliko Vas zanimaju brojke i grafovi, potičemo Vas da pogledate CoinDeskov prilog o stanju Bitcoina do 2014. godine. Prikazani su i udjeli na burzama, postoci trgovine po valutama i broj korisnika po aplikacijama. CoinDesk prilog o Bitcoinu

 

Source:

CoinDesk interview

 CoinDesk state of Bitcoin

Down and Up Bitcoin

Share.

About Author

I'm a student whose primary interests lies in IT management, Software Engineering and Internet of Things. As interest in crypto-currencies is rising fast, on start-up project "Hrvatski Bitcoin Portal" my goal is set to find and gather community and connect them in this interest field. Besides that, my focus is on all cutting edge technologies and principles that shape world of informatics.

Leave A Reply

X