Bitcoin Code – Aktualni SCAM na tržištu

0

Kroz čitanje raznih portala koji na dnevnoj bazi donose novosti o kriptovalutama i blockchainu, možete naići na razne članke, a među njima se nalaze i “vrebači” koji čekaju upravo na takvu publiku.

Njima je jasno da ako već niste investirali u kriptovalute, duboko razmišljate o tome jer pratite portale koji izvještavaju o novostima s ovog tržišta, a čitajući portal Coindesk naišli smo na plaćeni oglas koji vas poziva da pogledate video prije nego što bude izbrisani.

Nakon što odete na ovaj link doći ćete na stranicu koja automatski pokreće video u kojem vam se objašnjava kako je osoba Steve McKay razvila software koji će za vas zaraditi 13 000$ u 24sata.


Što video ide dalje, cijelo vrijeme vam se u videu objašnjava kako trebate uložiti minimalni iznos i sljedećeg jutra probudit ćete se bogati.

Koliko god je ova priča privlačna, svi bismo se mi voljeli probuditi bogatiji za 13 000$ dolara, no budite oprezni jer je ovo klasičan način privlačenja žrtva u svoju mrežu, a ovaj scam već dulje vrijeme lovi žrtve na internetu.

Ako prilikom gledanja videa u nekom trenutku u vama proradi onaj osjećaj “ovo nije u redu” i postane vam sumnjiva cijela ova priča te poželite napustiti stranicu, iskočit će vam prozor da činite pogrešku i da ćete propustiti svoju posljednju priliku da se uključite u projekt Bitcoin Code koji će vas obogatiti.

Vratimo se na početak priče gdje se navodi da je autor ovog otkrića Steve McKay, uspješni broker s Wall Streeta koji je radio na tajnom zadatku po naređenju svog šefa.

Njegova slika pokazuje uspješnog čovjeka koji svoj osmijeh ne skriva. Uz malo analize vidi se da je ova slika preuzeta s interneta, a brzom pretragom naletjet ćete na nekoliko članka koji su već pisali o tome da je ovaj projekt u cijelosti sumnjiv.

Uz to u videu se pojavljuje osoba koja svjedoči o tome kako se obogatila uz pomoć Bitcoin Coda, no što se krije iza svega jest plaćena osoba na Fiverru koja će za svega nekoliko dolara “odglumiti” ulogu za koju je plaćena.

Neizostavan dio ove prijevare jesu i komentari osoba koji ocjenjuju ovaj software s odličnim povratnim informacijama, no iako većina nas tvrdi da ne obraća previše pozornosti na reviewove jer su to sigurno plaćeni komentari, uvijek ćemo baciti oko na njih, a ovdje ćemo vidjeti same pohvale ovog projekta.

A ako pokušate pretražiti neke od ovih slika koje stoje uz komentare, primjerice sliku osobe Chris Hadid-a u Googlu će vam se pojaviti rezultati koji nazivaju Bitcoin Code projekt scammom i objasnit će vam zašto.

Za kraj vam ostavljamo link na stranicu projekta Bitcoin Code-a za koji ste sada spremni te ako naletite na sličan “projekt” neka se u vama pobudi sumnja da ste upravo vi potencijalna žrtva prijevare.

https://thebitcoincode.com/

I upamtite ne postoji prečac za ostvarivanje uspjeha i novca u životu, a svaka priča koja vam obećaje novac zahtjeva vaš angažman i analizu da se uvjerite o čemu se točno radi.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X