Bitcoin donosi Overstocku 20-30 tisuća dolara dnevno

1

Overstock, veliki online shopping gigant u području pokućstva, kućanske elektronike i ostalog, nedavno je objavio da su prihodovali više od 1 milijun dolara u Bitcoinu otkako je kompanija za svoje kupce uvela mogućnost plaćanja istim.

Patrick Byrne, Overstockov izvršni direktor, kaže da se svakodnevno postiže prodajni volumen u desecima tisuća dolara samo od Bitcoina.
 

„Prvi dan bila je prava navala sa ljudima koji su željeli iskazati podršku za inicijativu. Nakon toga prodaja je pala na nekih 20-30 tisuća dolara dnevno ali se postepeno uvećava. Za sad nam ide vrlo dobro.“, rekao je za Business Insider.

Kroz partnerstvo sa Coinbaseom, Overstock automatski pretvara sve bitcoinove u dolare tako da kompanija ne drži tu valutu dugoročno.

Sudeći prema Byrneu, trgovci dobivaju mnogobrojne prednosti kod korištenja Bitcoina. Zbog toga što su transakcije kroz Bitcoin nepovratne, ne postoji način da kupac zatraži povrat novca što znači da je teško počiniti prijevaru. Valuta također ne zahtijeva visoke transakcijske troškove koje su standardne za kreditne kartice.

Byrne predviđa da će Bitcoin tržište brzo rasti te da Amazon neće imati drugog izbora no prihvatiti kriptovalute. To je ujedno i jedna prednost Overstocka što su zasada jedini veliki online shop koji nudi mogućnost kupovine Bitcoinom. Ako postoji netko sa Bitcoinom te želi kupiti proizvod preko interneta, dobra je mogućnost da će otići na Overstock.com

Ako Amazon uskoči na tržište sa svojom Bitcoin opcijom, nije jasno kako bi to utjecalo na prihode Overstocka u tom trenutku. Obzirom na fluidnost Bitcoina u ovom trenutku, Amazon možda još nije spreman na taj potez. No ipak nakon svega $30.000 je poprilična svota novaca koja se svakodnevno vrti u Bitcoinima to je to definitivno znak da kriptovalute uzimaju svoj zamah na tržištu.

Izvori:

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

1 Comment

  1. Pingback: Bitcoin cijene dostižu $675 - Hrvatski Bitcoin Portal

Leave A Reply

X