Bitcoin na Olimpijskim igrama?

0

Zimske olimpijske igre ove godine održavaju se u Pyeongchangu u Južnoj Koreji, a traju od 9. do 25. veljače, no kako se Bitcoin pronašao u ovoj priči?

U vijestima bruje naslovi o hrvatskoj sanjkašici Dariji Obratov, koja je ujedno i prva hrvatska olimpijska sanjkašica, a kako se za svoju kamapanju u toj kategoriji pobrinuo tim iz SAD-a i kako su kriptovalute prvi puta  sudjelovale na olimpijskim igrama saznajte u članku.

Od sredine prosinca 2017.-te USA Luge Foundation najavio je u svojoj kampanji koju provodi na Mediumu da za svoje predstavnike prihvaća donacije kriptovaluta, odnosno da im se mogu donirati Bitcoini.

Mnogi kažu da je ovaj sport za luđake, ali kada ga isprobate, u vama se pobudi adrenalin i želite dati sve od sebe kako bi svijet uvidio njegovu kvalitetu. Ista stvar je i s Bitcoinom koji se još uvijek bori da tržište prepozna njegovu iznimnu značajnost. Gordy Sheer

Za prikupljenih 100 Bitcoina u kampanji, 4 godine će nositi njegov logo na odjeći

Sanjkaški tim iz SAD-a tvrdi da je prvi koji prihvaća Bitcoine u svojoj kampanji, a zavisno o tome koliko će Bitcoina prihvatiti, obećali su promociju na svojoj opremi i odjeći i to na sljedeći način.

  • 5 BTC – Bitcoin logo će se pojaviti na njihovim kapama čije se kopije kasnije mogu pronaći u suvenirnicama
  • 10 BTC – Uključeno sve iznad plus Bitcoin logo će se ušiti na njihovu sportsku odjeću koju će nositi na svim natjecanjima u 2018.  (izuzetak su zimske olimpijske igre)
  • 25 BTC –  Uključeno sve iznad plus Bitcoin logo će biti na njihovim sanjkama sljedeće dvije sezone
  • 50 BTC –  Uključeno sve iznad plus Bitcoin logo će biti na njihovim sanjkama sljedeće četiri sezone
  • 100 BTC –  Uključeno sve iznad plus Bitcoin logo će biti na njihovoj odjeći sljedeće 4 godine (izuzetak su samo olimpijske igre)

Za kraj tim je obećao pronaći “Satoshi-ja” tko god da je te će ga posjestiti u svoje sanjke ukoliko prikupe 21 milijun Bitcoina, što je ujedno i maksimum Bitcoina u optjecaju. Naravno ovo je šala s njihove strane s obzirom da je to nemoguće.

Prvi donator u njihovoj kampanji bio je i sam prijašnji sanjkaš Ty Danco koji kaže da je ovo odlična ideja koja dugoročno obećava uspjeh.

Postoje uistinu različiti projekti u kojim se pomoću ICO-a financira njihov početak, od platforma za pronalaženje i upoznavanje “boljih polovica” do stvaranja kasina u kojima se možete zabavljati i trošiti kriptovalute. Tako da je bilo samo pitanje vremena kada će se kripto tržište proširiti na kampanje u sportu.

Prema Forbesu u blizini Olympics Village-a postoji trgovina u kojoj možete iznajmiti skijašku opremu Ethereumom i to uz nisku naknadu.

5 atraktivnih mjesta gdje možete trošiti Bitcoine

  1. Overstock – među prvima je prihvatio Bitcoine sredstvom plaćanja još u siječnju 2014.-te, a i danas se drži toga da njihovi kupci mogu plaćati Bitcoinom, uz to su dodali da sada prihvaćaju Ethereum, Litecoin, Dash, Monero i Bitcoin Cash.
  2. Expedia – jedna od najvećih agencija za booking putovanja također se ističe ranim usvajanjem kriptovaluta te je moguće plaćanje Bitcoinom za booking hotela
  3. eGifter – popularna stranica za kupovanje poklon kartica koje se mogu koristiti kod njihovih partnera, a dozvoljavaju da platite poklon karticu Bitcoinom, a kasnije se kartica može iskoristiti i na mjestima koja ne prihvaćaju kriptovalute, ali prihvaćaju kartice.
  4. CheapAir – Jeftina putovanja uz agenciju CheapAir dozvoljavaju vam da svoj let platite Bitcoinom
  5. Square Cash App – svi trgovci koji koriste Squareov payment sustav će potencijalno moći prihvatiti Bitcoin kao sredstvo plaćanja, a kompanija je najavila da neće uzimati dodatne naknade.

Lijepo je vidjeti kako se kriptovalutama svaki dan otvaraju nove mogućnosti u svijetu!

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X