Bitcoin preko 13.000$ zbog PayPal-a?

0

Dogodio se još jedan naizgled bitan događaj za Bitcoin i ostale kriptovalute. PayPal je u srijedu potvrdio svoj ulazak na tržište kriptovaluta, kao što smo najavili prije nekoliko mjeseci.

Kriptovalute će biti implementirane u PayPal sustav 2021.

Korisnici PayPala moći će koristiti kriptovalute za kupnju kod bilo kojeg trgovca u ovom velikom platnom sustavu počevši od početka 2021. godine, objavila je tvrtka. Isplate će se podmirivati ​​putem fiat valuta, slično mnogim postojećim kripto platnim rješenjima za trgovce, poput BitPaya ili hrvatskog PayCek-a. To znači da će trgovci primati fiat (dolare, eure…), jer će se PayPal pobrinuti za konverziju.

Kriptovalute koje su inicijalno podržane uključuju: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) i Litecoin (LTC), priopćila je tvrtka. Jedna od najvećih platnih kompanija udružila se s Paxosom kako bi pružila ovu uslugu. Kako bi se ovo ostvarilo, bila je potrebna uvjetna licenca za kriptovalute. Tu licencu PayPal-u je dodijelio Državni odjel za financijske usluge New Yorka, poznatiji kao BitLicense.

Osim plaćanja kriptovalutama, korisnici PayPala moći će kupiti kripto izravno putem aplikacije. PayPal će tako sadržavati novčanik za kriptovalute, omogućavajući korisnicima da kupuju, prodaju i drže kripto putem PayPal aplikacije. Koristit će se kripto novčanik Venmo.

Koja je važnost ove vijesti za kripto industriju i PayPal?

PayPal je jedan od najvećih globalnih pružatelja usluga plaćanja, s 346 milijuna aktivnih računa. Obradio je transakcije vrijedne 222 milijarde dolara u drugom tromjesečju 2020. Također, bio je jedan od prvih članova osnivača Facebookove udruge Libra, premda je nakon toga odustao nakon regulatornog pritiska na projekt. 

Ulazak PayPal-a u kripto tržište nije neočekivan, ali je i dalje imao veoma bullish efekt. Nakon objave o prihvaćanju plaćanja kriptovalutama, tržište je podivljalo te je Bitcoin po treći puta u povijesti uspio prijeći razinu od 13.000 dolara. Mnogi analitičari kritiziraju ovaj potez jer smatraju da Bitcoin i ostale kriptovalute nemaju koristi od ove vijesti. Iako PayPal omogućuje kupnju, prodaju i plaćanje kriptovalutama, nije moguće “maknuti” kripto s njihove platforme. Ako ne možete micati svoje kriptovalute na način koji želite, ima li smisla posjedovati te kriptovalute?

Osim Bitcoina, veliku korist od ove vijesti imala je dionica PayPal-a. Nakon što je platna kompanija objavila da će uskoro na svoju platformu uključiti kripto imovinu cijena dionice je skočila na najvišu razinu u povijesti. PayPal dionica prešla je razinu od 215 dolara u jednom trenutku, a u trenutku pisanja članka vrijedi oko 213 dolara. Možemo reći da su i Bitcoin i PayPal imali veliku korist od ove vijesti s obzirom na to da im je oboma porasla cijena.

Koje je vaše mišljenje o ovom potezu PayPal-a?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X