Bitcoin se vratio na 50.000$ nakon zdrave korekcije

0

Bitcoin se je pokazao svoju snagu nakon što se danas vratio iznad 50.000 dolara. Zadnjih par dana vidjeli smo crveno svugdje na kripto tržištu, mnogi su prodavali u panici, a iskusni “veterani” su govorili kako je ovo zdrava korekcija, a pokazalo se da su oni u pravu. 

Cijena Bitcoina izašla iz raspona od 40.000 dolara

Podaci tržišta sa stranice TradingView zabilježili su porast od 14% u odnosu na najniže cijene u protekla 24 sata, Bitcoin je na Bitstampu ostvario cijenu od 51.278 dolara. U vrijeme pisanja ovog članka, cijena je 50.530 dolara, a bullish trend zaslužan je za postavljanje privremene support razine na 50.000 dolara.

Nakon 20-postotnog pada s najviših razina cijena ovog tjedna, brzi oporavak cijene Bitcoina popraćen je pozitivnim feedbackom iz kripto industrije. Osnivačica, izvršna direktorica i direktorica informacijske tehnologije tvrtke Ark Investment Management, Cathie Wood, izjavila je da je korekcija “zdrav” znak s obzirom na to da su posljednji mjeseci bili gotovo vertikalni.

Govoreći za Bloomberg, rekla je da je to jako pozitivno na Bitcoin, i da je sretna što smo doživjeli zdravu korekciju.

Ta je korekcija zapravo bila “relativno skromna” (ako gledamo u postotcima), čak i u usporedbi s padom od 42.000 do 30.000 dolara u siječnju, primijetili su iz Bespoke Investment Group u blogu o tržišnim uvjetima. U dodatnim usporedbama koje su se pojavile na Twitteru, komentatori su istaknuli mnoge korekcije tijekom bull runa 2017. godine, od kojih je većina bila veća od 30%.

Izvor: Twitter

U Arku su uvjereno da će kupnje Tesle i Squarea imati dugoročno pozitivan utjecaj

U međuvremenu, Wood nije dijelila pesimistična gledišta kritičara Bitcoina oko velikih tvrtki koje su zamijenile gotovinu u svojim bilancama za Bitcoin.

“Ovo mora sazreti prije nego što se usvoji široko utemeljeno usvajanje, ali vrlo smo uvjereni da su tvrtke poput Squarea i Tesle odlučile na ovo kao dugoročan potez”, rekla je za CNBC.

Square je ovaj tjedan znatno proširio svoju zalihu Bitcoina, kupivši 3.318 Bitcoina za 170 milijuna dolara, dodajući ih u postojeću zalihu od 50 milijuna dolara. Wood je još jednom ponovila da, ako bi sve američke korporacije uvrštene u S&P 500 uzele Bitcoin kao 10% svoje rezerve, kriptovaluta bi vrijedila više od 400.000 dolara.

Kako ste vi reagirali na ovu korekciju i mislite li da nas čekaju još veće korekcije tijekom ovog bull runa?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X