Što se treba dogoditi da Bitcoin dosegne 70.000$?

0

Svi na kripto tržištu nagađaju kako će se kretati cijena Bitcoina i ostalih kriptovaluta, pogotovo jer cijena trenutno varira između 30.000-35.000 dolara. Novo istraživanje tvrtke Ark Invest pokazalo je da bi cijena Bitcoina mogla biti puno viša jer sve više tvrtki alocira dio svojih riznica u digitalnu imovinu.

Hoće li S&P kompanije “gurnuti” Bitcoin iznad 70.000$?

U svom godišnjem izvješću Big Ideas, ARK je izjavio da će se cijena Bitcoina povećati za otprilike 40.000 američkih dolara ako “sve tvrtke S&P 500 alociraju 1% svojih rezervi” u Bitcoin. Ovaj scenarij nije posve nerealan jer podrška za Bitcoin sve više raste.

Prema izvještaju:

“Na temelju opsega pretraživanja u usporedbi s 2017., čini se da je povećanje cijene Bitcoina manje potaknuto hypeom. Budući da se čini da Bitcoin dobiva više povjerenja od strane institucija, neke ga tvrtke smatraju odličnim dodatkom u svojim bilancama.”

Prema trenutnim vrijednostima, rast od 40.000 dolara gurnuo bi cijenu Bitcoina na oko 75.000 dolara. Ako bi tvrtke S&P 500 alocirale 10% svojih novčanih rezervi u Bitcoin, cijena digitalne valute mogla bi se povećati za 400.000 dolara, izjavili su iz ARK Investa.

Sve veći broj kompanija prati poteze MicroStrategy-ja

Priljev institucionalnih i korporativnih kupaca dodaje “snažne ruke” koje trenutno čine tržište Bitcoina. Podaci iz industrije dosljedno pokazuju da se više od 60% cirkulirajuće opskrbe Bitcoina nije pomaklo u zadnjih godinu dana, što naglašava dugoročno povjerenje Bitcoin holdera u ovu kriptovalutu.

MicroStrategy, koji nije dio S&P 500, doveo je do interesa korporativne Amerike za Bitcoin. Tvrtka za analitiku podataka akumulirala je gotovo 71.000 Bitcoina po osnovnoj cijeni od preko 1,1 milijarde dolara. Ova imovina trenutno vrijedi oko 2,4 milijarde dolara.

Izvor: Twitter

MicroStrategy i platna kompanija Square “pokazuju način na koji javne tvrtke mogu implementirati Bitcoin kao legitimnu alternativu gotovini”, izjavili su iz ARK-a.

Danas je korporativno usvajanje Bitcoina i dalje izuzetno nisko u usporedbi s brojem američkih tvrtki kojima se javno trguje. Posljednje informacije govore da manje od 20 kompanija čijim se dionicama javno trguje drže Bitcoin u svojoj bilanci.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X