Bitcoin skočio iznad 27 000 dolara, kripto tržište odbacuje optužbe SEC-a

0

Kriptovalute su vratile neke od svojih gubitaka dan nakon tzv. sell-offa u ponedjeljak, kada je SEC, američka Komisija za vrijednosne papire i burze, tužila Binance.

Kripto na korak do oporavka

Bitcoin je porastao za 5,8% i predvodi oporavak kripto tržišta. Cijene kriptovaluta oporavile su se u utorak s bitcoinom (BTC) koji je bio na prvom mjestu dan nakon masovne prodaje koju je potaknula američka Komisija za vrijednosne papire (SEC) koja je tužila Binance zbog kršenja federalnih zakona o vrijednosnim papirima i davanja lažnih izjava ulagačima.

Najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji skočila je iznad 27.000 USD, što je povećanje od gotovo 6% u posljednja 24 sata. U ponedjeljak je BTC pao blizu 25.400 dolara, a ulagači su bili poprilično nervozni zbog višemjesečnog debakla digitalne imovine i tužbe koju je pokrenuo SEC.

bitcoin iznad 27000 dolara

Bitcoin profitirao

SEC u svojoj tužbi protiv Binancea i Coinbasea nije spomenuo BTC i ETH, što je umirujući znak za ulagače da američka regulatorna tijela oba tokena smatraju robom.

U tržišnom izvješću od utorka, Vetle Lunde, viši analitičar kripto istraživačke tvrtke K33 Research, smatra da je početni strmoglavi pad BTC-a nakon tužbe Binancea pretjerana reakcija.

“Bitcoin je klasificiran kao roba. Amerikanci mogu kupiti BTC putem velikog broja burzi, fondova kojima se trguje na burzi, aplikacija za plaćanje itd. Likvidnost bi se mogla dodatno konsolidirati prema Coinbaseu i Krakenu, ali tržište se ne bi trebalo srušiti za 5% zbog ovih događaja”, napisao je Lunde.

U drugom tržišnom izvješću, viši tržišni analitičar Edward Moya na trgovačkoj platformi Oanda, napisao je da bi SEC-ovo razbijanje altcoina moglo čak koristiti bitcoinu.

“​​Bitcoin ovdje postaje zanimljiva trgovina budući da bi mnogi kripto investitori mogli jednostavno odlučiti odustati od većine altcoina i držati se onoga što je najbolje funkcioniralo otkako su kripto valute stvorene. Budući da je SEC imenovao Solanu, Polygon, Cardano i BNB kao vrijednosne papire, neki bi trgovci mogli odlučiti napustiti te pozicije na bilo kojoj većoj burzi, prebaciti poziciju na hladni novčanik ili jednostavno zatvoriti svoju poziciju i ponovno otvoriti bitcoin”, napisao je Moya.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X