BitFury otvara ured u Norveškoj

0

BitFury Group na tržištu postoji od 2011.-te godine, a svoje poslovanje specijalizirali su “rudarenjem” Bitcoina te pružanjem usluga usko povezanih uz blockchain. Širenjem obujma poslovanja u potrazi su za novim lokacijama, a svoj novi podatkovni centar smjestit će u Norvešku koja im velikodušno otvara vrata i veseli se ovoj investiciji.

Tvrtka će smjestiti svoj podatkovni centar u norveškom gradu Mo I Rana, dok je ova investicija teška 35 milijuna dolara, Vlada u njoj vidi otvaranje novih radnih mjesta te pokretanja kripto tržišta u državi.

Zašto baš u Norveškoj?

Bitfury je u Norveškoj dobio podršku Vlade za svoje poslovanje, a održiv energetski sustav ide u prilog njihovim ciljevima u kojima žele izgraditi još jedan svoj podatkovni centar.

Do sada BitFury grupa ima urede u San Franciscu, Washingtonu, Hong Kongu, Londonu i Amsterdamu, a podatkovni centar kakav žele izgraditi u Norveškoj, za sada imaju u Islandu i Gruziji.

Drago mi je što je Bitfury grupa odlučila uspostaviti svoj novi podatkovni centar u Norveškoj i samom gradu Mo I Ranu. Ovo predstavlja veliku gospodarsku priliku za sva poduzeća unutar države, a kako se ova industrija brzo širi i raste, ovaj potez BitFury-a zasigurno će se ogledati u ekonomskom razvoju države te otvaranju novih radnih mjesta. Torbjørn Røe Isaksen, Ministar trgovine i industrije

BitFury tvrdi da će podatkovni centar raditi na učinkovitosti korištenja energije (PUE) od 1,05 ili niže što će ih učiniti najefektivnijim poduzećem koje se bavi rudarenjem na svijetu.

Kako bi potaknuli proizvodnju u državi, poduzeće Bitfury kupuje 350 GWh hidroelektrične obnovljive energije od lokalnog dobavljača električne energije.

Uz to u prilog svemu idu i hladne temperature u državi koje će rudarima biti od iznimne značajnosti tijekom opterećenja sustava. Također pristup obnovljivoj energiji u državi te politika koja ih ne opterećuje porezom samo su neki od uvjeta zašto je BitFury odabrao baš Norvešku kao svoju sljedeću lokaciju.

Software za borbu protiv Bitcoin kriminala

Posljednji projekt BitFury-a na tržištu je predstavljen pod nazivom Crystal, a iza njega se krije software koji je dizajniran tako da suzbija kriminal koji uključuje bitcoin i blockchain.

Trenutno je na tržištu dostupna demo verzija projekta, dok bi se gotov i kompletan proizvod trebao pojaviti uskoro.

Iz tvrtke su poručili da na razvoju ovoga alata rade već 2 godine i da je početna ideja krenula od toga da se želi smanjiti kriminal te smanjiti prostor za malverzacije prevaranta na kripto tržištu.

Cilj ovog alata jest sposobnost praćenja “sumnjivih” transakcija do točke kada se sredstva prebace na posljednju adresu i sljedeći korak je prebacivanje sredstava u fiat valute. Crystalom će se moći izračunati rizik slanja sredstava na neku adresu, u obzir će se uzimati razni parametri, dok je jedan od njih i prijašnja uključenost adrese u sumnjive i ilegalne aktivnosti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X