Bithumb će platiti porez veći od 60 milijuna dolara?

2

Okupiranost kriptovalutama u Južnoj Koreji i dalje raste pa je tako najnovija odluka vlade da će se trgovanje istima oporezovati sa 24,2%.  

Porez od 24,2% na prihod ostvaren kriptovalutama

Vlada je u ponedjeljak donijela odluku kako će njihove kripto burze plaćati ukupni porez od 24,2%; od toga će 22% biti porez na dobit, dok će preostalih 2,2% biti porez na dohodak.

Kripto burze trebaju platiti porez na dobit za prošlu godinu do kraja ožujka ove godine, dok porez na dohodak treba biti plaćen do kraja travnja te se ova odluka primjenjuje ako je u poslovanju prethodne godine ostvaren prihod preko 18,7 milijuna dolara.

Banke ostvaruju ogroman profit

Nakon analize poslovanja 6 vodećih banka Južne Koreje, dolazi se do podataka da je njihova provizija iznosila preko 2 milijuna dolara pri investiranju u kriptovalute od strane njihovih korisnika. Ako se pogleda isto razdoblje poslovanja u 2016. godini provizija je iznosila $57,340 što dovodi do povećanja od čak 36 puta.

Bithumb će platiti porez veći od 60 milijuna dolara?

Vodeća kripto burza u Južnoj Koreji, ali i u svijetu prijavila je prihod u 2017.godini u iznosu od $295,368,000. Ukoliko se primjeni odluka vlade o oporezivanju, Bithumb će za poslovanje u prošloj godini platiti porez veći od 60 milijuna dolara.

No,  nije samo Bithumb na udaru, već će se ovaj zakon primijeniti i na ostale kripto burze koje se nalaze u državi, a imale su prihod iznad 18,7 milijuna dolara.

Građani Južne Koreje još uvijek čekaju obraćanje vlade po pitanju regulacija i kontrole koje su postavljene za kripto tržište, tako da online peticija gdje je prikupljeno preko 200 tisuća potpisa za sada stoji bez povratnog odgovora.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Izvor: Yonhapnews.co

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

2 Comments

  1. Pingback: Kina i Južna Koreja surađuju po pitanju blockchaina - Hrvatski Bitcoin Portal

  2. Pingback: Kina i Južna Koreja surađuju po pitanju blockchaina - CryptoTelegraf

Leave A Reply

X