Kina i Južna Koreja surađuju po pitanju blockchaina

2

Vlada Južne Koreje nema namjeru banati trgovanje kriptovalutama, čime je nakon niza negativnih komentara javno podržala kripto tržište.

Bitcoin je 12. prosinca bio na 19.900$ dok je nepuna dva mjeseca kasnije njegova trenutna vrijednost na tržištu ispod 8.000$ stoga je ova vijest i više nego dobrodošla.

Ministar financija Južne Koreje, Kim Dong-Yeon, trenutno poslovno boravi u Kini i dogovara suradnju s guvernerom Zhou Xiaochuan People’s Bank, a motivacija njihovog sastanka je suradnja oko blockchain tehnologije.

Blockchain je revolucionarna tehnolgija kojom će se promjeniti svijet, a moguće da upravo svjedočimo i prvim koracim 4. industrijske revolucijeKim Dong-Yeon

Prema novinskim natpisima, Yeon je rekao kako Južna Koreja nema plan banati kriptovalute, već ih samo žele regulirati kako bi se maksimalno zaštitili građani i spriječilo zloupotrebljavanje kripto tržišta.

Da bi Blockchain bio u potpunosti iskorišten, kriptovalute su nepodan dio jer omogućuju individualcima sudjelovanje na kripto tržištu. Kim Dong-Yeon

Nakon perioda uzastopno negativnih vijesti iz Južne Koreje, Yeon je vratio nadu i svojim komentarima ohrabrio kriptovalute.

Politika protiv pranja novca u državi

Južna Koreja i dalje ostaje pri svojim namjerama kojima će regulirati kripto tržište i istraživati pritom sumnjive transakcije.

Yeon je uz to komentirao kako je zaštita korisnika u interesu Vlade i da će poduzeti mjere kojima će se spriječiti provođenje ilegalnih radnji u državi.

Trenutnim istragama u zemlji dolazi se do podataka da su transakcije u vrijednosti 596 mil. dolara upitnog statusa, odnosno da su vrlo velike šanse da je posrijedi prijevara ili pranje novca.

Prisjetimo se da je Vlada Južne Koreje nedavno objavila da kripto burze u državi trebaju platiti porez na dobit za prošlu godinu do kraja ožujka ove godine, dok porez na dohodak treba biti plaćen do kraja travnja čime će se također ući u trag obavljenim transakcijama.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

2 Comments

  1. Pingback: Microsoft će koristiti Blockchain za potvrdu digitalnog identiteta - Hrvatski Bitcoin Portal

  2. Pingback: Microsoft će koristiti Blockchain za potvrdu digitalnog identiteta - CryptoTelegraf

Leave A Reply

X