Microsoft će koristiti Blockchain za potvrdu digitalnog identiteta

0

Alex Simons, direktor Program Management Microsoft-a komentirao je kako kompanija unatrag godinu dana aktivno radi na tome kako najbolje iskoristiti Blockchain tehnologiju, a njihovo rješenje ogledat će se u provjeri digitalnog identiteta korisničkih računa što će povećati sigurnost i kontrolu osobnih podataka.

Ideja projekta

Problem koji se širi u SAD-u, ali i šire u cijelom svijetu,  jest problem identifikacije građana koja je potrebna na svakom koraku. Od dobivanja zdravstvene pomoći, zatim kod obrazovanja, prilikom glasanja ili jednostavnog odlaska u banku…  Da bi obavljali svakodnevne aktivnosti, potrebna je provjera vašeg identiteta, stoga je upravo ovo bila početna točka projekta u kojem će se Blockchain iskoristiti u tu svrhu.

Svijetu je potrebna sigurna “baza” u kojoj će biti pohranjeni podaci o identitetu pojedinaca, a isključivo pojedinac treba imati kontrolu nad time kako će ih koristiti.

Svatko od nas treba imati jednostavan pristup i kontrolu nad svojim digitalnim identitetom. Microsoft

Iz Microsofta kažu da je takav projekt veći od bilo kojeg poduzeća i organizacije i moguć je upravo zbog blockchaina koji sve bilježi, stoga oni uporno rade s potrošačima, klijentima, partnerima i cijelom zajednicom da otvore vrata novoj generaciji pristupa digitalnom identitetu.

Microsoft će svojoj aplikaciji Microsoft Authenticator, koja se prema njihovim objavama i podacima koristiti od strane milijun ljudi, dodati tzv. DID podršku koja će se temeljiti na Blockchainu.

Države već pokazale interes za primjenu Blockchaina prilikom identifikacije

U listopadu 2017.-te počele su kružiti glasine o tome kako se Vlade različitih država udružuju i razmišljaju o tome kako iskoristiti potencijal tehnologije koja nas je sustigla u svrhu digitalnog identiteta. Na taj način olakšalo bi se potvrđivanje identiteta osoba, a samim time smanjio bi se prostor za malverzacije u kojima se razvija kriminal i krađa identiteta.

Singapur, država koja prednjači podržavanju kriptovaluta, najavila je da će se Blockchain primjeniti na već postojeći sustav e-vlade koji koriste.

Estonija je najavila da će se Blockchain iskoristiti za stvaranje sustava ID-kaarts, a cilj projekta jest smanjiti nepotrebnu birokraciju u državi te povećati zadovoljstvo građana kroz brži i lakši pristup podacima.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X